Best likte skjermkortprodusent

Skjermkort har utviklet seg til å bli en av de potensielt dyreste komponentene i en datamaskin, og mange bytter de ut ofte for å hele tiden kunne være i stand til å spille de nyeste spillene med høy FPS. I praksis er det to produsenter av grafikkbrikker for hjemmemarkedet, ATI og NVIDIA, men det finnes en lang rekke produsenter av selve skjermkortene.


Hele 30% av de godt over 700 personene som deltok i avstemmingen foretrekker Sapphire av produsentene på markedet. Sapphire er hovedleverandøren av ATI-baserte skjermkort til Skandinavia, men har ikke hatt denne stillingen i særlig lang tid, og er i bunn og grunn en fersking på markedet. Det er ikke mange produsenter som oppnår en slik popularitet i løpet av et par års tid. Tidligere fikk Sapphire alle sine kort produsert av ATI selv, mens nå har de to egne fabrikker.

ATI kommer inn på en klar andreplass, og dette til tross for at rene ATI-kort i utgangspunktet kun skal selges på det nordamerikanske markedet. Det er likevel noen importører som selger ATI-baserte kort i Norge.

På tredjeplass finner vi første NVIDIA-baserte produsent, nemlig overklokkerenes favoritt: Gainward. NVIDIA har tapt mye ansikt gjennom det siste året ved å lansere en fiasko av en FX-serie og ikke minst den senere tids avsløringer om elendig ytelse i DirectX 9-baserte spill. Juksing med drivere er også noe som har fått folk til å emigrere fra NVIDIA til ATI. Vi regner med at hovedårsaken til at Gainward er best likt blant NVIDIA-leverandøren er at kortene deres tradisjonelt sett har overklokket bedre enn andre merker.

Like bak Gainward igjen finner vi Hercules, som igjen er en leverandør av ATI-baserte skjermkort. Videre nedover listen finner vi ASUS, som ble kåret til best likte hovedkortprodusent, og som nå nylig har begynt å levere ATI-baserte kort i tillegg til NVIDIA-baserte. Videre kommer andre skjermkortprodusenter som ikke var med på vår liste, og vi så da særlig at Point of View var en produsent som var savnet på listen over produsenter.

MSI, de gamle storhetene Matrox og Creative og til slutt ABIT avslutter listen. Matrox hadde for en tid tilbake planer om å gjenerobre markedet med sitt Parhellia-kort, men dette ble aldri en stor suksess. Creative har også tapt mye ansikt, og det er vel flere enn undertegnede som en gang hadde Creative 3D Blaster Voodoo2, som siden har emigrert til andre produsenter. Dette kortet var trolig det bestselgende skjermkort på den tiden slike 3D-tilleggskort var populære.

Vi kan også se tydelig at våre brukere ikke har en favorittprodusent som de holder seg til for å kjøpe produktene fra. Som nevnt vant ASUS avstemmingen om mest populære hovedkortprodusent, men kommer bare 5. plass i denne avstemmingen. ABIT, som kom inn på 2. plass i samme avstemming, kom dårligst ut av alle når det gjelder skjermkort.

Vi gratulerer Sapphire med tittelen "Best likte skjermkortprodusent"!

Bli gjerne med på vår avstemming om best likte prosessorprodusent på vårt forum.

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en vitenskapelig korrekt avstemming, men gjenspeiler kun syspunktene til de brukerene som har valgt å gi sin stemme på vårt forum.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen