Best likte prosessorprodusent

Diskusjoner rundt prosessorer har en tendens til å fremkalle mye følelser. Diskusjonen som foregikk samtidig med avstemmingen gikk på æren løs for mange av de som var med i den til tider svært opphetede diskusjonen.

Det har seg slik at svært mange har et spesielt forhold til enten AMD eller Intel. For enkelte er slike diskusjoner et spørsmål om ære, og det handler om å argumentere best mulig for hvorfor akkurat deres favorittprosessor eller prosessorprodusent er den "beste".

Dataverdenen kommer trolig aldri til å bli enig om hva som egentlig er best. Når man har sammenlignet alle fordeler og ulemper med hver av produsentenes produkter, så ser man fort at det er ikke lett å utrope noen klar vinner. Det hele handler om følelser, og her er følelsen fra over 800 av våre forumbrukere.


Som vi ser kommer AMD ut som en soleklar vinner av denne avstemmingen, og Intel fikk så vidt over halvparten så mange stemmer. Vi skal være litt forsiktige med å tolke disse resultatene alt for masse fordi en AMD og en Intel-tilhenger vil ha to vidt forskjellige tolkninger av resultatene. Vi velger derfor bare å konstatere at nesten 2/3 av våre brukere foretrekker AMD, mens ca 1/3 foretrekker Intel.

VIA, som er kjent for sine "kalde" prosessorer som ofte kan brukes uten aktiv kjøling, er rett og slett ikke i stand til å konkurrere på popularitet. Dette kommer helt klart av at VIA-prosessorene ikke er i nærheten av å inneha den samme ytelsen som Intel- og AMD-prosessorene kan vise til.

En del ymse andre produsenter har også fått til sammen rundt 2% av stemmene. Dette er forskjellige produsenter som produserer prosessorer som ikke er veldig utbredt blant vanlige brukere, som f.eks. RISC-prosessorer som f.eks. PowerMAC bruker.

Vi regner med å kjøre en ny slik undersøkelse i slutten av første kvartal neste år da Intel sitt svar på AMD "Hammer"-prosessorerne kommer, nemlig "Prescott", for å se hva slags utslag dette gjør på den generelle følelsen blant våre brukere.

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke på noen måte er en vitenskapelig undersøkelse og gjenspeiler kun de meninger som de personene som har valgt å delta i undersøkelsen har uttrykket.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen