Best likte hovedkortprodusent

I vår undersøkelse var spørsmålet enkelt og greit: "Hvilken hovedkortprodusent liker du best?" Dette har altså vært en totalt subjektiv undersøkelse der følelser og personlige erfaringer har vært det viktigste.

Ikke overraskende kunne vi fort konstatere at de store produsentene som tradisjonelt har solgt best i Norge som kommer klart best ut - ikke unaturlig siden man vanskelig kan si at f.eks. Soyo er den beste produsenten hvis man aldri har erfaring med Soyo-produkter.


At ASUS kommer ut som en vinner i denne avstemningen kommer neppe som noen særlig overraskelse på de fleste. ASUS vant også en tilsvarende undersøkelse hos Tom's Hardware Guide for et år siden. I den aktuelle undersøkelsen stakk ASUS av med over halvparten av stemmene og med Gigabyte på andreplass.

Gigabyte kommer ikke like godt ut i Norge, til tross for at de er en av verdens fire "first tier"-produsenter (sammen med ASUS, MSI og ECS). Noe av grunnen nok først og fremst at tilgjengeligheten på Gigabyte-kort i Norge er relativt liten i forhold til en del andre produsenter.

ABIT er derimot en produsent som i løpet av det siste året igjen har skaffet seg et svært bra rykte, ikke minst takket være sitt svært overklokkingsvenlige NF7-S basert på nForce2-brikkesettet. Etter et par "mørke" ABIT-år preget av bl.a. kondensator-problemer, er ABIT igjen et av de bedre valgene man kan gjøre og er definitivt en populær produsent.

MSI er en produsent man enten elsker eller hater, og kommer på en fin tredjeplass, et godt stykke bak de to på toppen. Et godt stykke bak der igjen følger EPoX, som bare så vidt har begynt å komme inn på det norske markedet. Det som kjennetegner EPoX er ofte relativt ribbede kort med lav pris og gode overklokkingsegenskaper.

Mange vil kanskje være overrasket over at den siste tids komét, DFI LAN Party kommer relativt dårlig ut. Dette er nok først og fremst fordi disse kortene har vært på markedet i såpass kort tid at det er få som har skaffet seg erfaring med kortene. Kortene har forøvrig fått topp skussmål fra hardware-sider fra hele verden, inkludert her på Hardware.no.

Fordi vi fikk såpass god respons på denne avstemningen er planen å fortsette med slike avstemminger. Vi starter allerede nå, og spør hvilken skjermkortprodusent som er den foretrukne. Delta i avstemningen i forumet!

Da gjenstår det bare for oss takke forumbrukeren "Star" for å ha satt i gang diskusjonen omkring best likte hovedkortprodusent og ikke minst gratulere ASUS som våre lesernes favoritt blant hovedkortprodusentene!

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen