Test

Best i byen og tettsteder

Vi har tatt for oss tilbudene fra kabel-TV og bredbånds-TV-selskapene Canal Digital, Get og Altibox.

Vi har regnet ut hva abonnement på "normalpakke" med to TV-er koster i året hos de store TV-distributørene. Investering i ny digital mottaker m.m. er fordelt på 5 år.

Prisene inkluderer normal installasjon, antenner, kabler, digitalmottakere og abonnement med gebyrer til to TV-apparater. Fakturagebyr er ikke medregnet.

Kvaliteten på eksisterende infrastruktur (kabler, antenner) og andre forhold kan påvirke prisene. Detaljer om hvordan prisene er regnet ut, finner du i våre bakgrunnsartikler. 


LES OGSÅ:
PRISEKSEMPEL: Hva koster Canal Digital satellitt-TV?
PRISEKSEMPEL: Hva koster Viasat satellitt-TV?
GUIDE: Alt om Altibox bredbånds-TV
GUIDE: Alt om satellitt-TV fra Viasat
GUIDE: Alt om satellitt-TV fra Canal Digital

Hva koster egentlig digital-TV?
Den store digital-TV-testen
Hvem sender hvilke kanaler?I tillegg til å vurdere prisene og programpakkene, har vi vurdert de digitale mottakerne og hvor enkle de er å installere og bruke.

Vi har også sett å hva de forskjellige TV-distributørene tilbyr av tilleggskanaler, HDTV, leiefilm, bredbånd, videoopptakere (PVR) og om det er dyrt eller rimelig å installere en ekstra TV på hytta.Get kabel-TV i villa

TV-kanaler: 32
Pris: 3654 kroner i året for to TV-er

Pluss: 

Enkel installasjon. Prisgunstig abonnement som er enda billigere i borettslag og sameier som betaler via husleien. Get sender også analoge signaler, slik at du kan se TV uten digital mottaker. Programpakken er velassortert, med blant annet TV2 Film, Animal Planet og SportN som konkurrenten Canal Digital mangler.

Her er vår store oversikt over hvem som sender hvilke kanaler.

Synes du det blir for lite med 32 kanaler, kan du oppgradere til 130. Get har markedets beste PVR-boks som kan leies, og oppgraderes til ny boks så snart det kommer noe bedre på markedet. Get tilbyr også telefon og bredbånd i samme TV-kabel.

Minus:

Kun tilgjengelig i byer og tettsteder. Noen må betale tilknytningsavgift. For å få hytte-TV må du bruke bakkenett eller parabol til full pris. HDTV kommer først i november / desember.


Canal Digital kabel-TV i villa

TV-kanaler: 31
Pris: 3663 kroner i året for to TV-er


Pluss:

Enkelt å installere. Prisgunstig i villa og enda rimeligere i borettslag / sameie. Svært billig å koble til flere TV-er. Canal Digital forsetter å sende analoge signaler som kan mottas uten å kjøpe dekoder til hver TV i huset. Innholdsrik programpakke med blant annet BBC Prime og to barnekanaler som Get ikke har.

Her er vår store oversikt over hvem som sender hvilke kanaler.

Du kan oppgradere til 100 kanaler, og til HDTV med film og sportsendinger som Premier League. Tilbyr også bredbånd i samme kabel.

Minus:

Dekker bare byer og tettsteder. Noen må betale tilknytningsavgift. På hytta må du bruke bakkenett eller parabol. Mangler SportN og TV2 Film i Grunnpakken.


Altibox bredbånds-TV i villa
TV-kanaler: 35
Pris: 11 540 kroner i året for to TV-er


Pluss:

Selv om prisen først kan virke avskrekkende, er den faktisk konkurransedyktig sammenliknet med kabel-TV-selskapenes pakketilbud på TV og bredbånd. Enkel installasjon av hussentral og digitalmottaker, rikholdig programpakke, og ikke minst mulighet for leiefilm. Installasjonsprisen kan reduseres med egeninnsats og fiberkabel i grøft.

Her er vår store oversikt over hvem som sender hvilke kanaler
.

Altibox integrer nemig Internett i tjenesten, slik at du får e-post, telefonbeskjeder, nettaviser, nett-TV (repriser på TV2 Sumo-programmer) rett på TV-skjermen.

Den digitale mottakeren har en flott programguide, men foreløpig ikke opptaksfunksjon (kommer i løpet av høsten). Du kan oppgradere til 130 TV-kanaler, derav noen HD-kanaler. Bredbåndet kan oppgraderes til hele 50 Mbp/s. Mange tilleggstjenester.

Minus:

Tilgjengelig få steder i landet. Krever ny kabling med nettverkskabler. Forholdsvis kostbar installasjon. Ikke tilgjengelig på hytta.


RiksTV via bakkenettet

TV-kanaler: 21
Pris: 4157 kroner i året for to TV-er


Pluss:

Tilgjengelig over hele landet. Svært enkel installasjon med vanlig antenne som de fleste allerede har, eller bordantenne. Steder som verken har dekning fra bakkenett eller satellitt får spesialløsning.

Rikspakken har et programtilbud som dekker de fleste behov.  Kanaltilbudet blir sannsynligvis utvidet i 2010. Med svenskeantenne kan mange motta 10 svenske bakkenettkanaler gratis.

Rabatt på inntil seks TV-er, og bakkenettet er eneste mulighet for å få TV i båten. Mottakerne har 12 volts drift, HDMI-kontakt for flatskjerm og kan motta HDTV.

Her er vår store oversikt over hvem som sender hvilke TV-kanaler.

Minus:
Forholdsvis kostbart for 21 kanaler, og kan bare oppgraderes til 25 kanaler. Usikkert når og om HDTV kommer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen