Besøk hos Point of View


Point of View sin salamander-maskott i full utfoldelse

Point of View (POV) er kanskje best kjent i Norge for sine GeForce 4 4200-kort, som for et par år tilbake ble overklokkernes favoritt. Siden den gangen har det vært stille for POV i Norge, mens selskapet har vokst seg til å bli en av fire europeiske "Retail partnere" for NVIDIA, og et av de største grafikkortselskapene i Europa, med kontorer i England, Frankrike, Danmark, Spania og selvfølgelig også Taiwan.

Som en av NVIDIAs beste Europa-venner har selskapet fått mye drahjelp fra GPU-giganten, som for eksempel bedre tilgang til NVIDIA-brikker enn andre, bedre støtte og svært så gode bundlingsmuligheter - for eksempel kom POV sitt GeForce FX 5900XT-kort bundlet med spillet Far Cry i den samme perioden som ATI tilbød papirlapper for Half Life 2.


Selskapet drives av helnorske Bjørn Solli, som jevnlig bestiller grillpølser og brunost fra Norge for å holde den største hjemlengselen på avstand. Besøket vårt falt på helgen før 17. mai - som ville være den første nasjonaldagen på 9 år der Solli ikke kunne delta i hjemlandet. Teknologi-anene til Solli kan spores hele veien tilbake til Norsk Data, der han sluttet etter å ha spilt en sentral rolle i avviklingen av selskapet på åttitallet. Deretter stiftet han morselskapet til Point of View, Bestcom, som den gangen solgte 80086-maskiner til Russland.


Hovedkontoret til POV ligger like utenfor Eindhoven i Nederland, som ofte omtales som Nederlands svar på "Silicon Valley" - mye takket være at det er her Philips har lagt hovedkvarteret sitt. Utenfor bygningen som huser 20-30 ansatte, tyder lite på at det huser et av de største europeiske grafikkort-selskapene. Det eneste som gir et hint om hva som skjuler seg innenfor er "Viking"-skiltet, som er en annen av Sollis geskjefter; Viking computer products lager kabinetter, input-utstyr og høyttalere - for store produsenter av "ferdigsydde" PC-er. Men juvelen i kronen er utvilsomt Point of View, og samarbeidet med NVIDIA. Og det er det som tar mesteparten av tiden til Solli for tiden.

Så hvordan er livet på innsiden av Point of View sitt hovedkvarter?

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen