Flott utsikt.
Teknofil
Flott utsikt. (Bilde: Google)

Besøk Prekestolen fra lenestolen

Google Street View fortsetter å omdefinere ordet «street».

Prekestolen ved Lysefjorden er kanskje den mest kjente naturattraksjonen vi har her til lands, og ettersom turen dit ikke er spesielt lang eller strabasiøs, er den et ekstremt populært turistmål om sommeren.

Nå kan du imidlertid besøke det spektakulære stedet fra din egen stue. Google Street View har nemlig lagt ut 360-graders panoramabilder fra platået på tjenesten sin, noe man håper kan føre til at enda flere turister dukker opp der på sommeren.

Her har vi skiene Oddvar Brå brukte da han brakk staven. Tror jeg?
Her har vi skiene Oddvar Brå brukte da han brakk staven. Tror jeg? Foto: Google

– Fantastiske bilder fra Prekestolen er med på å løfte videre frem denne unike naturattraksjonen vi har i Norge, sier Audun Rake, daglig leder i Stiftelsen Prekestolen i en pressemelding.

Om du ikke er noen tilhenger av høye stup, kan du heller stikke innom Skimuseet i Holmenkollen. Det ble nemlig også lansert på Street View i dag. 

Mye gøy for lenestolturistene

Google har begynt å legge stadig flere attraksjoner ut på tjenesten sin. Det kan de ved hjelp av Trekker, som er en ryggsekk med et GPS-utstyrt kamerastativ som har hele 15 kameraer.

Street View har tidligere besøkt Grønland.
Street View har tidligere besøkt Grønland. Foto: Google

– Trekker er laget for å kunne dekke steder hvor vi bilen ikke kommer frem. Trekker kommer seg frem overalt og dekker først og fremst interessante, vakre steder som folk har lyst til å se, sier Harald Skaarn, produktansvarlig i Google Norge.

Vår søsterside Tek.no fikk se Trekker-sekken i aksjon.

I pressemeldingen sin trekker Google frem andre populære Street View-attraksjoner, som pyramidene i Giza, høybygget Burj Khalifa, og inn- og utsiden av Scotts hytte i Antarktis. Du kan til og med ta turen under vann på «Darwin-øya» Galapagos.

Nylig la de også ut herlige bilder fra Grønland
Se hvor vikingene bodde med Street View

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen