Beskytter Series 60

Stadig flere mobiltelefoner deler trekk med vanlige PC-er, både på grunn av avansert teknologi og et økende antall funksjoner.

Dessverre innebærer dette også at mobiltelefoner blir mer sårbare for virusangrep. Vi har tidligere skrevet om bransjens uenighet om hvorvidt mobilvirus er en reell trussel eller ikke.

Til tross for uenigheten har verdens største mobilprodusent bestemt seg for å ta spådommene på alvor. I to år har Nokia samarbeidet med antivirusprodusenten Symantec om å utvikle bedre metoder for å hindre virusangrep på mobiltelefoner.

Nå har de to selskapene også inngått en ny avtale, som tillater Nokia å forhåndsinstallere Symantecs antivirusprogramvare for Series 60-telefoner, Symantec Mobile Security, på sine fremtidige smarttelefoner. Avtalen gjør i tillegg at andre mobilprodusenter som benytter Series 60 i sine smarttelefoner får muligheten til å teste og vurdere Symantecs mobile antivirusprogramvare.

Med en gang Symantec Mobile Security er installert på en Series 60-telefon, vil programvaren gjennomsøke telefonen for virus, ormer og trojanere. Hvis et virus blir oppdaget, vil antivirusprogrammet automatisk slette dette.

Antivirusprogrammet inneholder også en AutoProtect-funksjon, som lar programvaren kjøre i bakgrunnen og gjennomsøke både innkommende SMS, MMS, html- og e-post-filer. En innebygget brannmur skal også hindre at uvedkommende klarer å skaffe seg tilgang til telefonen via WLAN. Virusoppdateringer skal eieren kunne laste ned til telefonen via internett.

(Kilde: Symantec)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen