Beskytter .NU-domener mot phishing

.NU Domain lanserte nylig en patentert tjeneste som skal hjelpe eierne av .NU-domener i kampen mot phishing. "Lureregistreringer" av domener har i dag blitt et stort problem. Bedragere har registrert tusenvis av feilstavede domenavn, slik at brukere som skriver feil havner på en annen nettside. Disse nettsidene brukes ofte til å lure de besøkende til å laste ned et program som kaprer modemet, og belaster den intetanende brukeren for tusenvis av kroner for oppringninger til et fjernt land. Andre former for phishing er også registrert, blant annet tidligere i år da enkelte brukere av DNBnor fikk en mail med beskjed om å taste inn bankkort-opplysninger på en side som lignet svært, både domenemessig og designmessig, på DNBnor sin.

Stavefeil og variasjoner i stavelsen er ulike eksempler på at besøkende ofte havner på feil webside, noe som igjen kan skade et varemerke. Med SpellGuard kan en bedrift eller organisasjon beskytte sitt varemerke til en svært liten kostnad, uten å bruke tid eller ressurser til separat å registrere og håndtere mange variasjoner av sitt primære domenenavn, sier Nordisk Manager Per Darnell i .NU Domain.

Tjenesten SpellGuard koster kun 5 dollar per år, altså 35 kroner, og for dette får du fem valgfrie feilstavede webadresser som automatisk sender brukerne videre til den riktige adressen. De feilstavede adressene kan være to bokstaver lengre eller kortere enn originalnavnet og inneholde to forandrede bokstaver i forhold til originalnavnet. Tjenesten forutsetter at domenet er på over fire bokstaver.

Kilder: www.nu og PC World.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen