Beskytter mot uoppdagede sikkerhetshull

Fra neste måned skal brukere av Norton-produkter kunne ta i bruk et nytt verktøy som er ment å oppdage sikkerhetshull i programvare.

Verktøyet har navnet "Symantec Online Network for Advanced Response" (SONAR), og skal kunne analysere programmer og hvordan de oppfører seg, og dermed kunne avgjøre om de er skadelige eller ikke.

Gratis tilleggsverktøy

SONAR skal etter planen tilbys som et gratis tilleggsverktøy for Norton AntiVirus 2007 og Norton Internet Security 2007.

SONAR beskytter PC-en mot skadelige programmer som utnytter sikkerhetshull som fortsatt ikke er blitt oppdaget av sikkerhetsselskapene.

Analysen er blant annet basert på om et program oppfører seg normalt eller ikke. Dersom for eksempel et program legger seg selv i Legg til / Fjern programmer i Kontrollpanelet, er det sannsynlig at programmet er godartet.

Programmet bygger på en teknologi som Symantec kjøpte fra selskapet WholeSecurity i 2005. Symantec tilbyr allerede produktet "Critical System Protection" som ligner på SONAR, men Symantec har nå altså planer om å bruke SONAR i produkter for hjemmebrukermarkedet.

Les mer i pressemeldingen fra Symantec.

(Kilde: InfoWorld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen