Det skal ikke så mye til for at mobilen din skal overleve påsken.
Guide
Det skal ikke så mye til for at mobilen din skal overleve påsken. (Bilde: Istockphoto)

Beskytt mobilen på påskefjellet

I påskefjellet kan mobilen din bli utsatt for både ekstreme naturforhold og behandling utenom det vanlige. Er du litt oppmerksom, er det likevel ikke noe problem å sørge for at mobilen din overlever dagene på påskefjellet. Her er våre enkle tips.

Varme

Det kan bli varmt i påskefjellet, både i solveggen, ved peisen på hytta og inne i bilen. Legger du igjen mobiltelefonen i bilen og sola får steke noen timer eller for nære peisen, er dette faktisk nok til at komponenter inni telefonen din kan bli ødelagt.

Kulde

Påsken kommer tidlig i år, og mange steder ligger temperaturene fortsatt godt under null grader. Er du mye ute, bør du sørge for å oppbevare mobilen din på et sted som er varmt og tørt, som for eksempel på innerlomma i jakka (med mindre du bedriver aktiviteter som kan gjøre deg svett eller våt av snøen)

Ikke alle telefoner liker fuktighet. (Foto: Istockphoto)
Ikke alle telefoner liker fuktighet. (Foto: Istockphoto)

Fuktighet

Har du med mobilen i skibakken eller i snøhula, er det ikke fritt for at den kan bli utsatt for mer fuktighet enn hva sunt er. Trikset er derfor: Ikke ta med deg mobilen på aktiviteter du vet kan bli "fuktige", det være seg både utendørsaktiviteter eller fester.

Hvis du absolutt må ha med deg mobilen, kan du putte den i en gjennomsiktig plastpose med åpne- og lukkefunksjonalitet, eller et såkalt silikonskin. Sistnevnte er et tynt gummideksel som fås kjøpt til hver enkelt mobilmodell.

Dene typen beskyttelse hindrer for øvrig også mobilen din i å bli full av støv, rusk og andre uvelkomne partikler.

Beskyttende film til mobilskjerm. (Foto: Hama)
Beskyttende film til mobilskjerm. (Foto: Hama)

Riper

Enten du oppbevarer mobilen i hanskerommet på bilen, i lomma sammen med mynter og nøkler eller lar den slenge rundt på bordene, er det fort gjort å få en sjenerende ripe eller tre på telefonens skjerm.

Har du ikke mulighet til å oppbevare mobilen på "ripefrie" steder, kan det være lurt å investere noen kroner i en skjermbeskytter. Dette er en liten film du fester over telefonens skjerm, og som beskytter glasset over skjermen mot nøkler og andre skarpe gjenstander.

I prisguiden vår finner du flere slike beskyttelsesfilmer til å feste på mobilen. Disse koster rundt hundre kroner.

Støt

Telefoner flest er ikke spesielt glade i røff behandling. Skal du bedrive krevende aktiviteter som aketurer eller turer i slalombakken, kan det være en god idé å la mobilen ligge igjen på hytta. Er du veldig uheldig, skal det ikke mer enn et fall til før du har ødelagt en eller flere deler av mobilen din.

Vil du gi mobilen din litt ekstra beskyttelse, finnes det ulike bæreanretninger du kan bruke til telefonen din. De mest populære kan du henge i bukselinningen, slik at du i tillegg alltid har enkel tilgang til telefonen. Du kan lese mer om bæreanretninger i vår egen guide om dette. (link)

For sikkerhets skyld

Er du en av de som rett og slett ikke klarer å holde mobilen din unna fukt, støv og røff behandling? Da kan løsningen rett og slett være å skaffe seg en telefon som er laget for slik behandling, som for eksempel Sony Ericsson C702, Samsung M110 eller Sonim XP1.

Vil du lese mer om hva mobilen din faktisk tåler, kan du lese guiden Hva tåler egentlig mobilen din?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen