Beryktet spamnett raidet

Rustock botnet er et beryktet nettverk av zombier (infiserte datamaskiner) som sendte ut store mengder spam (30 milliarder meldinger hver dag), og som har vært aktivt siden 2006. Mesteparten av spammen var reklame for falske legemidler som Viagra. Rustock har i flere år klart å skjule sin virksomhet.

Det er nylig blitt gjennomført raid på en rekke fysiske adresser som mistenkes for å drive Rustock, og etter undersøkelse av maskinvaren kan det virke som nettverket er drevet av kun to eller tre personer, og ikke en større gruppe, slik det tidligere var antatt.

Raidene ble gjennomført onsdag 16. mars i syv amerikanske byer samtidig, og mange servere skal ha blitt konfiskert. Det er arbeid av selskapene FireEye, Microsoft og Pfizer, og forskere fra University of Washington, som gjorde raidet mulig.

Nettverket besto trolig av én million kidnappede PC-er, men etter raidet skal mengden spam ha blitt redusert på verdensbasis. Det kan virke som personene bak spamnettverket ikke har forsøkt å gjenopprette kontrollen over nettverket.

(Kilde: BBC, Channel Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen