Beryktet hovedkort får ekstrautstyr

Hardware/Taipei: EVGA lanserte i mars et mildt sagt heftig hovedkort med Classified SR-2 (hvor SR står for Super Record). Dette hovedkortet benytter seg av Intels 5520-brikkesett og de nyeste Intel Xeon-prosessorene i 5500 og 5600-serien.

Hovedkortet er rett og slett en krysning mellom server/arbeidsstasjon- og entusiast-kort. Plass til 12 minnemoduler, for totalt 48 GB minne, 16 prosessorkjerner (ved bruk av de siste Xeon 5600-modellene) og hele 7 PCI Express x16.

Den fysiske størrelsen på kortet er såpass stort at det er svært få kabinetter som passer, noe som har ført til at EVGA har kommet med sitt egne kabinett. Dette er laget i samarbeid med Cooler Master, og er et lettere modifisert 840 ATSC.

Som om ikke det var nok har EVGA også fått laget en egnet strømforsyning som skal kunne gi 1200 Watt. Grunnen til at de kom med en egen modell er at hovedkortet har flere tilkoblinger til strøm enn det som er vanlig i entusiastklassen, noe som har ført til at man har hatt for få kontakter på mer normale strømforsyninger.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen