(Bilde: Skjermdump, Silk Road)

Beryktet narkonettsted er tilbake

«Silk Road 2.0» er oppe og går.

For litt over en måned siden ble handelsplassen Silk Road stengt av FBI. Nettstedet, som var beryktet for å være en anonym markedsplass for blant annet narkotika, ser nå ut til å ha dukket opp i versjon 2.0.

Etter at den antatte hovedbakmannen, 29 år gamle Ross Ulbricht, også kjent som Dread Pirate Roberts, ble arrestert, skal flere av de gamle moderatorene ha tatt opp stafettpinnen. Silk Road 2.0 er følgelig oppe og går, og hilser på nye brukere med en parodi av FBI-beskjeden «This hidden site has been seized». Nå har «This hidden site risen again».

Det meste som før

Originale Silk Road ble opprettet i 2011, og lot brukere handle anonymt med den digitale valutaen Bitcoin. Her kunne man i teorien kjøpe og selge alt mellom himmel og jord, men det var narkotika som var hovedproduktet.

Det vekket selvfølgelig interessen til myndighetene og etterretningsbyrået FBI.

Nå er den anonyme markedsplassen tilbake, og det meste både virker og ser ut som før. Forbes melder om noen tekniske problemer, men disse skal være i ferd med å løses. En ny administrator som også kaller seg Dread Pirate Roberts er på plass, sammen med over 500 oppføringer av narkotiske varer.

Den eneste betydelige nyheten hittil er en sikkerhetsfunksjon som lar brukere bruke PGP-kryptering som et ekstra tiltak for autentisering. Ellers står det anonymiserende Tor-nettverket og allerede nevnte Bitcoin for personvernet.

Mannen bak 3D-printet våpen samler inn penger til nytt prosjekt:
«Dark Wallet» skal redde Bitcoin »

(Kilder: BBC og Forbes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen