Berøringsskjermer skal bli superraske

Teknofil Berøringsskjermer skal bli superraske

Berøringsskjermer skal bli superraske

Microsoft vil redusere forsinkelsen til 1 millisekund.

I dag har alle trykkskjermer en liten forsinkelse fra du berører skjermen til den reagerer. Microsofts utviklingsavdeling har sett seg lei av dette og har satt seg som mål å gjøre trykkskjermer vesentlig raskere og redusere forsinkelsen til bare 1 millisekund (ms).

De fleste skjermer i nettbrett og smarttelefoner har en forsinkelse på rundt 100 ms eller liknende. I videoen nedenfor demonstrerer Microsoft forskjellen på 100, 50, 10 og 1 ms – og forskjellen er større enn du skulle tro.

Demonstrasjonen er ikke foretatt på en trykkskjerm, men på en overflate med en prosjektor under seg. Microsoft er med andre ord ikke i mål med forskningen sin, men viser hva de ønsker å oppnå i fremtiden.

Flere flaskehalser

Forsinkelser i skjermer er noe som sjeldent måles, og er avhengig av flere faktorer. Det er ikke bare skjermen som spiller inn, men også prosessor og styresystem. iPhone 4 har for eksempel en forsinkelse på 120-140 ms, mens iPhone 4S byr på 80-90 ms. Dette skyldes i hovedsak en bedre prosessor, mener Tom's Hardware.

Styresysystemet kan også bidra til tregheten. En Android-programmerer forteller at Android-styresystemet ikke gir førsteprioritet til berøringskommandoer, skriver FlatpanelsDK. Andre prosesser, som står i kø foran berøringen, blir derfor utført først. Ifølge kilden skyldes dette at Android opprinnelig var designet til knapper og at støtten for trykkskjermer ble lagt inn i kildekoden senere.

Se videoen av Microsofts demonstrasjon:


(Kilde: Phone Arena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen