Bergenserobjektiver fra Pentax

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Pentax er kjent for å tilby speilreflekskameraer som er ganske så robuste saker, til priser som ikke alltid er like robuste. Stort sett alle nyere speilreflekskameraer fra Pentax har en eller annen form for værbeskyttelse, og sammen med sin nye modell Pentax K-7 slipper de nå to nye objektiver som også har fått beskyttelse mot vær og vind.

Det første av dagens nye objektiver ser ut til å være enda en ny versjon av det eksisterende kitobjektivet, et smc PENTAX-DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL WR, hvor værbeskyttelsen angis av bokstavene WR. Pentax har hatt en tendens i det siste til å slippe ny versjon av kitobjektivet hver gang de slipper nye kameraer, og de ser ikke ut til å slutte med dette i dagens anledning. Forskjellene ser imidlertid ut til å være små, og begrenser seg sannsynligvis til den nevnte værbeskyttelsen, samt muligens en ny overflatebehandling på linseelementene.

Værbeskyttelsen er også til stede i den nye telezoomen med det klingende navnet smc PENTAX-DA 50-200mm f/4-5.6 ED WR, et objektiv som sannsynligvis er en videreføring av smc DA 50mm-200mm f/4-5.6 ED som har vært i handelen en stund. Akkurat som den nye 18-55'en vil også dette objektivet få SP-overflatebehandlingen. Pris på det nye objektivet er ennå ukjent, men den gamle versjonen ligger i skrivende stund på litt under to tusen norske kroner.

Begge de nye objektivene har fått ny utførelse på det gummierte grepet på fokus- og zoomringene, men dette synes å være en rent kosmetisk affære.

De nye objektivene vil være i handelen i Norge i løpet av juni.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen