Bergen kan bli trådløst

Trondheim har lenge hatt planer om WiFi-dekning over hele byen. Nå følger Bergen etter, hvis kommunikasjonsselskapet Nera Networks får det som de vil.

Allerede i fjor forsøkte Nera å skape engasjement rundt et et trådløst Bergen. Men Bergen kommune var ikke interessert, og Neras forsøk ble derfor skrinlagt.

Nera har likevel ingen planer om å gi seg, og vil nå igjen forsøke å få med både kommunen og næringslivet på å gjøre Bergen trådløs.

Neras konserndirektør, Jo Egil Sandnes, forteller til bt.no at et nettverk kan bygges i løpet av ett år, hvis det bestemmes at et WiFi-prosjekt skal iverksettes. Men han presiserer at det hele er opp til kommunen og byens næringsliv.

- Bergen Næringsråds umiddelbare respons er at dette utvilsomt er interessant å gå videre med. Men det krever at store aktørgrupper ønsker å være med, sier Helge Dyrnes som er leder i Bergen Næringsråd, til bt.no.

To metoder
I følge Sandnes, er det to forskjellige metoder som kan benyttes dersom Bergen skal bli trådløst. Den ene metoden går ut på at Bergen selv kjøper en trådløs nettverksløsning. I fjor ga Nera Bergen kommune et tilbud på nettopp dette, men kom ikke med i den avsluttende runden.

Den andre metoden Sandnes ser for seg, er at én eller flere kommersielle aktører hopper inn og investerer i et trådløst nettverk for byen. Sandnes mener imidlertid at den beste løsningen ville være et samarbeid mellom det offentlige og de kommersielle aktørene.

- Da kan det offentlige spare penger, mens deres investering danner grunnlaget for andres investeringer, mener han.

Blir neppe gratis
Han forteller videre at Bergens innbyggere neppe kommer til å få surfe gratis fra Torgallmenningen hvis prosjektet skulle bli en realitet.

- Ingen har sagt at det blir gratis for alle i Bergen kommune. Prisen er avhengig av hvem som er med på et slikt prosjekt, sier han.

I Trondheim har det lenge vært snakk om å gjøre byen trådløs. I sommer skal prosjektet bli realitet, da hele Trondheim sentrum skal få trådløst internett. Mer om Trondheims WiFi-satsing kan du lese i saken "Trådløst til sommeren".

(Kilder: bt.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen