Ber om utsettelse i SCO-rettsak

I mars satte SCO i gang søksmål mot AutoZone med grunnlag i en påstand om at selskapet skal ha brutt opphavsrettigheter ved å bruke Linux i sin virksomhet. SCO varslet i lengre tid at flere storbrukere av Linux var i faresonen for å bli saksøkt.

Den generelle oppfatningen blant de fleste i industrien har vært at man ikke betaler ett øre til SCO Group før man har en rettslig avgjørelse på at selskapet virkelig har rett til lisenspenger.

AutoZone har nå bedt retten om en utsettelse til resulatet fra tre andre saker foreligger. Disse rettsakene innvolverer IBM, Novell og Red Hat. SCO har saksøkt både IBM og Novell, mens Red Hat har saksøkt SCO for å prøve å ødelegge virksomheten med urettmessige krav. Denne saken har også blitt lagt på is inntil forholdet mellom IBM og SCO er klarlagt.

Det høres egentlig ganske logisk ut at AutoZone-saken utsettes inntil SCO og IBM har gjort opp. Hele striden har tross alt sitt grunnlag i dette forholdet, ettersom det påstås at IBM skal ha lagt inn kildekode med opphavsrett fra Unix System V inn i Linux-kjernen. Dersom SCO skulle få medhold, er det stort sett fritt frem å saksøke alle Linux-brukere (ihvertfall dersom man bruker 2.4.x kjernen) dersom man ikke betaler lisens.

Ifølge Cnet brukte AutoZone SCO sin OpenServer distribusjon, men gikk over til Red Hat i 2002 da SCO faset ut OpenServer i 2001. Litt ironisk er det derfor at SCO stikker en gammel storkunde i ryggen. Er det mer til dette forholdet enn det som står på trykk? Kanskje SCO ville selge inn Unix System V, men ble sjalu da AutoZone i stedet gikk over til Red Hat? Dette blir selvsagt bare spekulasjoner og må "tas med en klype salt".

Foreløpig er det ikke gitt noen tilbakemelding fra retten hvorvidt ønsket om utsettelse vil bli innfridd.

 

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen