Ber avisene sponse din mobil

Tidligere har vi skrevet at Mediebedriftenes landsforening (MBL)  er misfornøyd med avtalen de har med mobiloperatørene. De har derfor sagt opp avtalen som tillater Telenor å legge ut nyheter på wapportalen sin.

Nå har også Netcom mottat skriftlig oppsigelse, og dermed blir det også stopp på nyhetsstrømmen til Netcoms wapportal om drøye tre måneder. Dette gjelder såfremt operatørene og MBL ikke blir enige om en ny kontrakt, skriver Teleavisen.

Les mer:
-
Aviser boikotter Telenor
- Full krangel om din mobil
-
Programoversikt på mobilen

Strekker seg lengre
Aviskilder hevder Netcom har et bedre forhold til MBL enn det Telenor har, og at de strekker seg lengre for å lande en ny avtale. Selskapet opplever da også oppsigelsen som en trussel mot det gode forhandlingsklimaet.

– Vi har alt vært i et par møter med MBL, og møter vi har opplevd som konstruktive og meningsfulle. Nå ventet vi på en konkretisering av et forslag til løsning som har vært oppe til diskusjon, men så får vi i stedet dette brevet som setter makt bak MBLs ønske om endringer, sier innholdssjef Marius Halle i Netcom til Teleavisen.

Må betale

Han mener da også at pengene de spytter i telefoner bør bety at wapportalen deres er forhåndsprogrammert.

– Når vi subsidierer mobiltelefonene såpass tungt som vi gjør, vil vi stå på at vår wap-portal skal være forhåndsprogrammert som startside. Dersom avisene ønsker å endre på dette, vil jeg foreslå at de bidrar til finansieringen av subsidiene, sier Halle.

Han presiserer at det er fullt mulig å endre startsiden i dag. Ved hjelp av en enkel bestilling sendt som SMS, kan brukerne få tilsendt automatisk oppsett for endring av startsiden.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen