Litt for mange tilskuere twitret under herrenes sykkelritt lørdag 28. juli.
Teknofil
Litt for mange tilskuere twitret under herrenes sykkelritt lørdag 28. juli. (Bilde: London 2012 Olympic)

Ber OL-fans om å begrense tvitringen

De trådløse nettverkene i London kveles av stor trafikk.

Mens det under de OL i Beijing var forbudt å bruke Twitter, har strømmen av oppdateringer vært endeløs fra de pågående lekene i London. Publikums bruk av de trådløse sonene er nå så enorm, at det skaper problemer for TV-produsentene.

Under herrenes sykkelritt forrige lørdag forsvant oppdateringene på tidsdifferansen mellom deltakerne. TV-seerne raste da det olympiske kringkastingsselskapet ikke klarte frembringe dataene fra GPS-systemene.

"Blackouten" skyldtes nettverksproblemer, forårsaket av hundretusener av fans, som hadde stilt seg opp langs gatene for å heie og sende meldinger, forteller Den internasjonale olympiske komité. Nå oppfordrer de folk til å begrense bruken av Twitter.

– Vi ønsker ikke å stoppe folk som vil engasjere seg i dette gjennom sosiale medier, men kanskje de kan vurdere å bare sende viktige meldinger, sier Mark Adams, som er talsmann for komitéen, til The Guardian.

De olympiske lekene i London er av enkelte blitt døpt "The Twitter Games". Arrangørene har satt opp et utall nye trådløse soner og oppfordret folk om å diskutere OL i sosiale medier.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Twitter skryter av at det var flere som postet om OL på torsdag, dagen før åpningsseremonien, enn under hele Beijing-OL i 2008. Men den gang var det, som nevnt, forbudt.

Les også: Derfor tok ett lite sekund knekken på Internett-gigantene

Kilder: CNN, The Guardian

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen