BenQs nye trio

Amobil/CeBIT: Årets CeBIT-messe har ikke en gang startet før den nye tysk-taiwanske mobilprodusenten BenQ-mobile setter i gang showet med storlansering. Klokken ti i dag morges kunne produsenten vise frem ikke mindre enn seks nye modeller, og det tidligere så lanseringsgjerrige selskapet Siemens er nå erstattet med et selskap som nå lanserer modeller på løpende bånd. På mindre enn to måneder har BenQ-Siemens mer enn doblet porteføljen sin.

CL71 - billig og nedskyvbar
Siemens heteste produkt i C-serien er utvilsomt CL71, som blir det noe mer feminine motstykket til allerede lanserte S88. Utstyrt med et 1,3 megapikslers kamera, 3x digital zoom og muligheten til å ta flere bilder samtidig, blir CL71 et av flaggskipene i BenQ-Siemens nye C-portefølje.

Videre kan CL71 by på en lekker fargeskjerm av typen TFT, som kan vise 262 000 farger. Skjermoppløsningen er på 176 x 220 punkter, og det ser dermed ut til BenQ-Siemens skroter sine tidligere lavoppløste skjermer til fordel for mer høyoppløste skjermer.

Ikke overraskende kan CL71 spille av mp3, og skal bli utstyrt med en komplett mp3-spiller. For å sørge for best mulig lyd er telefonen utstyrt med equalizer, shuffle-funksjon samt 3D-lyd, uten at BenQ-Siemens utdyper hva det menes med det.

Siden CL71 først kommer med mp3-spiller, faller det seg også naturlig at den har plass til minnekort. CL71 har det, og du kan utvide minnet med opptil 512 MB med kort av typen microSD. I tillegg kommer 24 MB med internminne, og du står fritt til å kunne disponere minnet etter eget ønske.

For de som kunne tenke seg en telefon med nedskyvbart tastatur og 3g, så må vi nok skuffe. CL71 kommer kun med trippelbånds gsm-støtte, og kan dermed brukes på alle kontinenter utenom Sør-Amerika. CL71 har heller ikke edge, og skal du laste ned data må du gjøre det i gprs-hastighet.


(Klikk for større bilde)

Ellers har CL71 selvfølgelig det mest selvsagte som mms-støtte, Java midp 2.0, wap 2.0, blåtann 1.2 og støtte for usb-tilkobling.

Telefonen vil dukke opp på markedet allerede i dette kvartalet, men prisen er enda ikke kjent. Vi vil komme tilbake med mer informasjon så snart det foreligger.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen