BenQ tar over

Etter en lengre periode med dårlige salgstall og økonomiske problemer, bestemte tyske Siemens seg for å kvitte seg med sin mobildivisjon, Siemens Communications.

Redningen ble taiwanske BenQ, som overtok Simenens synkende skute for et beløp på to milliarder kroner. Med på lasset fulgte ti tusen ansatte og betydelige markedsandeler i både Europa og Latin-Amerika.

I anledning overtakelsen av Siemens Communications, har BenQ etablert sin egen mobildivisjon. Divisjonen, som har fått navnet BenQ Mobile, skal i følge selskapets pressmelding vies sin fulle oppmerksomhet mot utviklingen av produkter innen trådløs kommunikasjon.

Selv om overtakelsen har vært en faktum en god stund, har ikke BenQ Mobile sin offisielle oppstart før i dag.

Med Siemens Communications ombord har BenQ en andel på 5,2 prosent av verdens mobilmarked. Dette tilsvarer en sjetteplass blant verdens største mobilprodusenter.

Clemens Joos i BenQ Mobile er svært fornøyd med BenQs nye mobildivisjon:

- Vi er tilfreds med dette partnerskapet, som kombinerer de sterke sidene i begge organisasjoner, og som lar oss dra nytte av hverandre til beste for begge, sier han i en pressemelding.

Mer Siemens
Selv om Siemens Mobile nå er historie, blir vi ikke kvitt Siemens-logoen på mobiltelefonene så lett. BenQ har, gjennom en lisensavtale, rettighetene til å benytte Siemens-merket i halvannet år fremover. I følge BenQ vil de to merkene sameksistere frem til neste år. Deretter vil en ny kombinert merkevare bli lansert i løpet av våren. Denne kombinerte merkevaren skal brukes i en overgangsperiode, som skal vare i opp til seks år.

BenQ benyttet forøvrig også anledningen til å annonsere at selskapet flytter sitt nordiske hovedkontor til Norge og Oslo. Det er den tidligere lederen av Siemens mobildivisjon, Rune Tufte, som er utnevnt til overhode for BenQs nordiske avdeling.

Tufte legger ikke skjul på at vi kan forvente oss en rekke nye mobiltelefoner fra BenQ/Siemens i tiden som kommer:

- Vi kan love en rekke nyheter fra selskapet i tiden fremover. I første omgang vil fokuset ligge på mobiltelefoner, der vi allerede er godt i gang med utrulling av flere nye modeller. En skal ikke glemme at BenQ, som i 2004 utviklet og produserte 15 millioner OEM-håndsett blant annet for Nokia og Motorola, allerede er en betydelig aktør på verdensmarkedet, sier Tufte.

(Kilde: BenQ)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen