BenQ svikter Norden

Nordensjef Rune Tufte sier til Mobilen.no at han er skuffet. Verken Tufte eller hans kolleger i de øvrige europeiske landene har fått noen informasjon om BenQ Corps videre planer.

En stund var det ventet at moderselskapet selv ville ta seg av de oppgavene BenQ Mobile i Tyskland hadde hatt. Nå viser det seg at BenQ Corp slett ikke har noen planer om å fortsette virksomheten.

Avvikles
- I denne situasjonen har vi ikke noe annet valg enn å gå til styrt nedleggelse av BenQ Siemens i Norden. Vår fokus er nå på de ansatte og våre fordringshavere. Vi gjør det vi kan for å løse situasjonen på en best mulig måte, sier Tufte.

Uten funding fra BenQ Corp har selskapet imidlertid ikke penger nok til å innfri alle sine økonomiske forpliktelser. – Vi jobber febrilsk for å fine en best mulig løsning for våre ansatte under de rådende omstendigheter, sier Tufte. 

Hørte ingen ting
- Vedtaket om å legge ned i Tyskland kom som lyn fra klar himmel. Vi regnet med at det ble gjort for å kutte kostnader og slo oss til ro med dette. Men da det ikke kom noe mer informasjon fra hovedkontoret i Taiwan ble vi urolige. Nå viser det seg å gå slik vi fryktet mest.

Tiden etter nedleggelsen i Tyskland har vært vanskelig for Tufte og hans kolleger. Uten noen informasjon har de heler ikke hatt mulighet for å orientere sine kunder og partnere. – Vi har valgt å være åpne, men det er vanskelig å vite hva du skal si når du ikke har noen informasjon, sier Tufte. Han sier han setter stor pris på den tålmodigheten kundene har hatt med selskapet.

– Opplevelsen har vært sjokkartet. Jeg har aldri sagt noe galt om mine arbeidsgivere, men jeg kan vel si at behandlingen av denne avviklingen kunne vært gjort noe annerledes, sier Tufte lakonisk.

Mister jobbene
Nedleggelsen av BenQ Siemens i Norden betyr at om lag 25 personer mister jobbene sine. Av disse har 10 vært ansatt ved BenQ-Siemens i Norge.

Nedleggelsen betyr også at selskapets servicepartnere har valgt å stanse utførelsen av garantireparasjoner for BenQ-Siemens kunder. – Dette vil bli løst på en eller annen måte, og til det skjer må vi finne overgangsordninger, sier Tufte. I Norge skal bransjen selv ha tatt ansvar, og det jobbes for liknende løsninger også i de øvrige nordiske landene.

For den nordiske regionen er nedleggelsen ekstra trist. Her lå selskapet an til å få et meget bra resultat i Q4. Men snipp, snapp, snute – nå er eventyret ute.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen