BenQ sparker enda flere

Alternativ tekst mangler

2006 ender nok ikke helt slik BenQ Mobile hadde sett for seg ved begynnelsen av året, og nå må selskapet svinge spareøksa nok en gang. Denne gangen er det rundt 300 arbeidere ved selskapets fabrikk i Shanghai i Kina som sannsynligvis må se etter nytt arbeid.

I oktober i fjor tok BenQ offisielt over tyske Siemens' mobildivisjon, og dannet samtidig et eget mobilselskap, BenQ Mobile. Planen var å få det nye selskapet til å gå i null i løpet av året, med hjelp fra moderselskapet BenQ.

Men etter å ha tapt 20 millioner kroner per dag, så BenQ Mobile seg nødt til å kutte bemanningen i Siemens-delen av selskapet i juli.

La ned i Tyskland
I september i år ble det klart at BenQ Mobile legger ned sin avdeling i Tyskland på grunn av dårlig økonomi. Dette falt for øvrig den gamle Siemens Communications-sjefen tungt for brystet, som skjelte ut BenQ mobile for anledningen.

I oktober måtte det taiwanske selskapet igjen gjøre innsparinger, og la derfor ned avdelingene sine i Argentina, Paraguay og Uruguay. Mer om dette kan du lese i saken "BenQ fortsetter slakten".

25. oktober i år kom nyheten om at BenQ Mobile legger ned all sin virksomhet i Europa. I praksis betyr det at alt salg av mobiltelefoner med BenQ Siemens og BenQ Mobile på panseret har opphørt i Europa.

Vil du lese mer om BenQ Mobile, kan du ta en titt i nyhetsarkivet vårt.

(Kilder: Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen