Test

BenQ Siemens AF 51: Lekkert og rimelig

Testresultater

Siemens AF51

Positive ting Liten, pen og rimelig
Negative ting Svært funksjonsfattig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Siemens AF51

Positive ting Liten, pen og rimelig
Negative ting Svært funksjonsfattig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Den har ikke kamera, Bluetooth, 3G, Edge eller MP3-spiller. Dermed stiller AF51 nokså langt bak i køen når det gjelder funksjonalitet. Men telefonen har masse sjarm, og virker nokså godt konstruert. Velger du mobiltelefon mest etter pris og utseende er AF51 kanskje verdt en nærmere titt?

Vårt testeksemplar er en grå mobiltelefon med sort bakside og en forkrommet ramme rundt toppdekselet. Her er en utvendig skjerm som viser klokke og annen nyttig informasjon, og det forkrommede feltet lyser opp i blått ved ulike hendelser. Faktisk ser telefonen mye smartere ut enn den i virkeligheten er.

Skjerm
Når vi åpner telefonen møtes vi av en innvendig skjerm på 130x130 punkter. Bortskjemte som vi er synes vi skjermen virker liten, men faktisk er den noe større enn de 128x128 som i mange år var standard på populære Nokia-modeller.

Navigasjonstasten er en sølvfarget vippeknapp med fireveisfunksjon. Moidt i knappen sitter det som ser ut som en kvitteringstast, men det er bare juks. I virkeligheten er knappen bare til pynt, mens du må velge øvre høyre softkey for å bekrefte valgene dine.

Mappe
Grafikken er enkel og grei, og det er lett å finne frem i menyene. Du kan stille inn egendefinerte profiler, eller velge blant de som allerede er installert på telefonen. Telefonen har mappe for egne filer, men med begrenset minne og ingen mulighet for å spille MP3-filer, så blir det nok ikke så ofte du er i denne mappen.

AF51 har støtte for Java-spill, og et part spill er forhåndsinstallert på telefonen. Spillene er WAPPO 2.0 og Sea Battle. Finner du disse spillene underholdende er det kanskje på tide at du kommer deg ut blant folk.

Telefonen har også en del programmer, som konverteringsverktøy, WAP, nødnummerliste, planlegger, valutakalkulator, stoppeklokke, nedtelling og vekkeklokke. Ellers er det tynt. Veldig tynt. 

Men å skrive SMS går bra. Telefonens kompakte mål til tross - her er det plas for nokså store fingre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen