BenQ på sparebluss

Selv om Siemens mobildivisjon ble kjøpt opp av BenQ tidligere i sommer, kommer BenQ til å holde fast på Siemens-logoen enda en stund fremover. I går lanserte selskapet to nye mobiltelefoner med Siemens-logoen på brystet, nemlig AX72 og AP75. Stikkordene er de samme som tidligere; enkelt og funksjonelt.

AP75 - BenQ i ny drakt
Å kalle AP75 for ny, er nok en overdrivelse. Denne telefonen har vi nemlig sett før. Bortsett fra noen mindre justeringer i designet er AP75 praktisk talt identisk med BenQs M300. Denne telefonen kom ut på markedet i begynnelsen av 2004.

Til tross for at AP75 er en kloning av en snart to år gammel modell, har ikke BenQ kostet på seg noen merkbare oppdateringer av spesifikasjonslisten.

Telefonens skjerm har en oppløsning på 128 x 128 punkter og kan vise 65 tusen farger. På baksiden finner vi et kamera som lar deg ta bilder med 0,1 megapiksels oppløsning.

Det er kanskje like så greit at kameraet ikke ikke har høyre oppløsning, siden telefonens internminne ikke er større enn en halv megabyte. Muligheter for å utvide minnet med minnekort finnes heller ikke.

På funksjonssiden finner vi kun det mest grunnleggende som telefonbok, kalender og støtte for SMS, EMS og MMS. Når det gjelder tilkoblingsmuligheter er AP75 den første modellen i A-serien som har støtte for blåtann. Telefonen har også støtte for overføring av data til PC via USB.

AP75 er en trebåndstelefon, og støtter også GPRS klasse 10 og WAP 2.0. Taletiden skal være på nesten seks timer, og standby-tiden 306 timer.

Målene til AP75 er ikke spesielt oppsiktsvekkende, nemlig 102 x 44 x 18 millimeter. Telefoner spekket med funksjoner og ny teknologi ligger som regel tyngre i hånden enn basistelefonene på markedet. AP75 bekrefter dette med sin forholdsvis lave vekt på 86 gram.

Hva AP75 vil komme til å koste, er foreløpig uklart. Telefonen vil imidlertid rekke årets julehandel, og vil komme i salg i november.

AX72 - AX75 uten infrarød

De som har holdt et halvt øye med Siemens nye modeller i løpet av året, vil nok også dra kjensel på AX72.

Ser du bort fra den nye fargen, er nemlig AX72 en tro kopi av AX75, som kom på markedet i februar i år.

I tillegg til likheten med sin forgjenger AX75, har AX72 svært mye til felles med AP75. Det er ingen ting som skiller de to nye modellene fra BenQ verken når det gjelder skjermstørrelse, oppløsning eller fargedybde.

Mens AP75 kan skilte med GPRS klasse 10, henger AX72 etter med klasse 8. Modellen har imidlertid støtte for Java, noe som i det minste gir telefonens underholdningsverdi et lite løft.

Det vil likevel ikke bli plass til særlig mange spill på AX72, da det interne minnet kun rommer 1,5 MB. Heller ikke denne telefonen kan brukes sammen med nytt minnekort.

AX72 har ikke integrert kamera. Ønsker du deg likevel et kamera til denne modellen, kan du kjøpe det eksterne VGA-kameraet QuickPic IQP-500.

Mens AX75 kunne by på både infrarød og mulighet til å koble telefonen til PC-en via USB, har BenQ valgt å fjerne infrarød fra AX72.

Med unntak av 3 gram, er målene og vekten til AX72 også identiske med AX75, nemlig 106 x 47 x 18 millimeter og 79 gram.

Det er uvisst hva AX72 vil komme til å koste når den entrer butikkene i løpet av denne måneden. AX75 kostet imidlertid under tusenlappen da den kom på markedet, og det er rimelig å anta en såpass lik telefon som AX72 vil ha en liknende pris.

(Kilder: GSM Arena, BenQ, Mobile Gazette)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen