BenQ på pingvinjakt

Synkronisering av mobiltelefonen har aldri vært spesielt enkelt for deg som bruker Linux på PC-en din. Så vidt vi vet, har ingen mobilprodusent til nå laget programvare som gjør at du kan synkronisere kontakter, sende SMS, overføre ringetoner og bilder med Linux.

Derfor er det en aldri så liten sensasjon at BenQ-Siemens nå har sluppet en Linux-versjon av Mobile Phone Manager. LinuX Mobile Phone Manager (XMPM) gir deg som har Linux installert på datamaskinen muligheten til å utveksle bilder, ringetoner, videoer og annet multimediainnhold direkte til Siemens-telefonen din. I tillegg lar programmet deg sende og motta SMS fra PC-en.

Du kan også synkronisere kontaktene dine med XMPM. Dermed kan du ha en sikkerhetskopi av telefonlisten din på Linux-maskinen. I tillegg lar programmet deg bruke mobiltelefonen som GPRS-modem, slik at du kan surfe på nettet når du er ute på tur.

XMPM støtter tilkobling over blåtann, USB og seriekabel. BenQ-Siemens skriver at programmet foreløpig er tilgjengelig for Linux-distribusjonen Suse 9.2 og 9.3. Etter hva vi har forstått, fungerer programmet kun mot Siemens S75 og SL75. XMPM er gratis, og kan lastes ned fra BenQ Mobiles hjemmesider.

(Kilder: Club-Siemens.net, BenqMobile.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen