BenQ nekter å reparere telefoner

Alternativ tekst mangler

BenQs nedleggelse av sin tyske mobilavdeling fører til trøbbel for forbrukere. Nå har nemlig BenQ sluttet å betale serviceverksteder for å reparere mobiltelefoner.

Dermed nekter norske mobilverksteder å reparere BenQ-Siemens-mobilen din på garanti.

- Vi reparerer ikke BenQ-Siemens-telefoner på garanti før vi vet at mobilprodusenten betaler for det. Inntil da legger vi reparasjonene til side, sier Steinar Førde i Norsk Tele Service i Bergen.

Uviss skjebne
Om din BenQ-Siemens- eller Siemens-telefon går i stykker, kan den altså gå en uviss skjebne i møte. Hvor lang tid det tar før verkstedene eventuelt tar opp igjen reparasjoner av disse telefonene er nemlig usikkert.

Det er likevel ingen umiddelbar grunn til å frykte at telefonen din ikke kan bli reparert. Forbrukerombudet mener reparasjoner må gå på selgerens kappe alik situasjonen er i dag.

- Kunden skal ha et forhold til selgeren, uavhengig av selgerens forhold videre. Hvis det tar urimelig lang tid å få reparert en telefon, skal kunden kunne heve kjøpet, sier Gry Nergård, avdelingsdirektør i forbrukerombudet.

Nergård tilføyer også at kunden har krav på lånetelefon.

- Uakseptabelt
BenQ-Siemens er oppgitt over situasjonen.

- Det er helt fullstendig uakseptabelt at dette skal gå ut over kunde og forhandler, og vi forutsetter at situasjonen løses i løpet av kort tid, sier Rune Tufte, CEO i BenQ-Siemens Nordic, til Amobil.

Tufte vet imidlertid ikke grunnen til at mobilverkstedene ikke lenger mottar betaling for garantireparasjoner, men søker uavbrutt etter denne informasjonen.

Om din BenQ- eller Siemens-telefon går i stykker før verkstedene igjen begynner å reparere disse merkene, må du altså henvende deg til butikken du kjøpte telefonen i.

(Kilder: BenQ-Siemens, Norsk Tele Service, Forbrukerombudet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen