BenQ med skjermer for proffene

BenQ melder at de lanserer R-serien, en serie med skjermer beregnet for profesjonelt bruk. Først ut er 19-tommeren FP91R, som er basert på et S-IPS-panel.

Skjermen leveres med en egen kontroll for å justere nyansene av rødt, grønt, blått, cyan, magenta og gult. Dette er nyttig hvis man for eksempel skal justere fargenyansene til å matche fargene på en utskrift.

Videre leveres skjermen med en funksjon som automatisk kalibrerer lysstyrken i henhold til belysningen i rommet. I tillegg er utvalget av andre innstillingsmuligheter stort.

Av tekniske spesifikasjoner kan vi nevne et kontrastforhold på 700:1, lysstyrke på 250 cd/m2 og 178 graders innsynsvinkel. Skjermen leveres med to USB 2.0-porter, slik at eksternt ustyr enkelt kan kobles til. Responstiden er oppgitt til 8 ms (grå/grå) og oppløsningen er som vanlig på 19-tommere 1280x1024 punkter.

I følge BenQ skal FP91R være tilgjengelig i løpet av denne måneden. Det tyske nettstedet Golem melder imidlertid at den ikke vil komme til Tyskland før i juni, en dato som nok stemmer bedre for det norske markedet. Nettstedet oppgir at prisen vil ligge på rundt 600 € (ca. 4700 kroner) i Tyskland.

(Kilder: BenQ, Golem)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen