BenQ med PDA-mobil

Etter rykter om salgsstart siden oktober i fjor, er det endelig klart for det som er BenQs første PDA etter sammenslåingen med Siemens, nemlig, P50.

P50 har funksjonene som er en PDA-telefon verdig. Den trykkfølsomme skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler, og kameraet kan ta bilder i 1,3 megapiksels oppløsning. Internminnet er på 64 MB, og kan utvides med SD-minnekort.

P50 har ikke støtte for 3G, og du må nøye deg med GPRS om du skal på nett med PDA-telefonen. Er du innom trådløse internettsoner, kan du imidlertid surfe via Wi-Fi. Skal du kommunisere med noen lokalt, kan du benytte deg av blåtann-funksjonen.

Denne PDA-telefonen er en er en kraftig plugg, med en vekt på 170 gram. P50s vitale mål lyder på 12,2 x 6,0 x 2,0 centimeter.

Operativsystemet som ligger til grunn for P50 er Windows Mobile Pocket PC Edition. Valget av operativsystem gir mer næring til ryktet om at BenQ Mobiles bruk av Symbian som operativsystem er en saga blott.

En rekke europeiske land får i disse dager fylt opp butikkhyllene med eksemplarer av P50. Hit til Norge kommer imidlertid den nye modellen ikke.

- P50 skal ikke selges i noen av de nordiske landene, sier Stian Andresen, produktsjef i BenQ Mobile til Amobil.

Hemmelig oppfølger
Det er imidlertid ingen grunn til å fortvile. BenQ Mobile har nemlig sommerplanene klarlagt allerede, og Vegar Hellgren, markedsansvarlig i BenQ Mobile, forteller at P50 vil få en oppfølger som skal selges i Norge.

Oppfølgeren, skal hete P51, og vil komme i salg i løpet av sommeren eller høsten. Hellgrens kollega, Andresen, innrømmer motvillig at det finnes en modell med navnet P51, og at den skal selges i Norge. Noen spesifikasjoner vil han imidlertid ikke ut med.

Det er heller ikke kjent hva P51 vil komme til å koste. Det vi imidlertid vet, er at dagens P50-modell selges i Storbritannia for omtrent £365, noe som tilsvarer knappe 4350 kroner. Det er ingen grunn til å tro at P51 kommer til å koste noe mindre.

(Kilder: Mobil, GSM Arena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen