BenQ lanserer ME75

BenQ Mobile lanserte i dag ME75, en støt- og sprutsikker telefon som er et kompromiss mellom lavpristelefonen Siemens C75 og tøffingtelefonen Siemens M75.

For to uker siden skrev vi her i Amobil om at en ny støt- og sprutsikker modell fra Siemens var på trappene. Nå er ME75 her, og bærer Siemens logo, men omtales av selskapet selv som BenQ Mobile ME75.

ME75 skal være en støt- og sprutsikker modell for deg som ikke trenger alle funksjonene M75 kan by på. Dette kan altså bli inngangsbilletten for deg som ønsker en mer robust telefon uten å betale for mye.

Spesifikasjonsmessig er ME75 nesten identisk med C75. Hovedforskjellen blir altså å finne i de ekstra forsterkningene som gjør ME75 støt- og sprutsikker. Forsterkningene har gjort ME75 10 gram tyngre enn lillebror, og den veier inn på 95 gram. Det er likevel 15 gram lettere enn storebror M75.

De fysiske målene til ME75 er heller ikke særlig forskjellige fra lillebror C75, telefonen skal ha målene 105 x 46 x 18 mm. Med dette vil ME75 bli en stor utfordrer til Nokias 5140i som er en liten og lett støt- og sprutsikker telefon i forhold til mursteinen M75.

ME75 har ingen av de funksjonene som gjorde M75 til en unik støt- og sprutsikker telefon. MP3-spiller, mulighet for minnekort eller kamera som har passert megapikselgrensen kan du altså se langt etter. Noe som vil gjøre ME75 mer attraktiv for mange, er batteritiden. Det medfølgende batteriet skal nemlig være på 1 000 mAh, noe som i beste fall kan holde til hele 8 timer taletid. Standbyetiden er oppgitt til 450 timer.

Kameraet kan ta bilder i VGA-oppløsning, altså 640 x 480 piksler, og stiller med dette telefonen i en annen klasse enn M75. Skjermen er den samme som man finner i for eksempel C75, og er av typen TFT. Den har en fargedybde på 65 000 farger og oppløsningen er på 132 x 176 piksler. Dette holder for eksempel til å vise 9 linjer tekst, men er ikke særlig imponerende i dagens marked.

På grunnlag av disse spesifikasjonene er det naturlig å tro at BenQ Mobile vil prøve å ta opp konkurransen med Nokia også når det kommer til mindre avanserte støt- og sprutsikre modeller.

Vi har dessverre ikke fått informasjon om når ME75 er forventet å nå det norske markedet, men vi forventer en pris uten abonnement på rundt 1 500 kroner.

Søk billigste pris i prisguiden her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen