BenQ kjøper Siemens mobilvirksomhet

Siemens har sendt ut en pressemelding der det blant annet fremgår at BenQ overtar hele mobilvirksomheten fra Siemens, inkludert de mer enn 6.000 som i dag er ansatt i Siemens Mobile Devices.

Blir BenQ-ansatt
Divisjonsdirektør i Siemens, Rune Tufte, er en av de som nå ser ut til å bli BenQ-ansatt.
– Det er klart det blir spesielt dersom vi havner helt utenfor Siemens, sier Tufte. Han legger til at det fortsatt er uklart om det dreier seg om en ren overtakelse, eller et partnerskap der mobilvirksomheten legges til BenQ, mens Siemens får innflytelse på eiersiden.

- Siemens har sprøytet atskillige millioner Euro inn i det nye selskapet. Dette er frisk kapital. De ansatte blir, ledelsen forblir den samme, og lederen for Siemens vil sitte i styret for BenQ, forteller Tufte. BenQ har også rettigheter til Siemens-navnet i fem år fremover.

Kjøper og partner
I pressemeldingen fra Siemens omtales BenQ vekselvis som kjøper og som partner. Men mye tyder på at det dreier seg om et rent salg. – Jo slik det ser ut nå, så er det jo det, sier Tufte. Han legger til at det fortsatt er mange detaljer som er uavklart, og viser til at toppledelsen i Siemens vil holde en pressekonferanse i ettermiddag. Da vil det trolig bli klarere hvilken innflytelse Siemens vil ha i BenQs mobilvirksomhet etter oppkjøpet.

Uansett er BenQ en kjempepartner for Siemens, mener Tufte. Det har ikke vært gøy å se minustall over det hele globalt, selv om vi har drevet en sunn butikk i Norge, legger han til.

Mange praktiske spørsmål gjenstår. Tufte vet i dag ikke om BenQ vil bli sittende i de samme lokalene som Siemens gjør i dag. Hva som skjer med ansatte som har ansvar både for mobilvirksomhet og trådløse produkter er heller ikke klart. Siemens er markedsledende på trådløse telefoner, og denne delen av virksomheten er ikke omfattet av avtalen med BenQ.

Ser fremover
- Uansett er avtalen viktig for oss. Nå får kundene en avklaring, og vi kan se fremover. Tufte mener Siemens har tapt mye på at det har tatt for lang tid å få nye produkter ut på markedet, og at dette nå vil endre seg med BenQ på eiersiden.

Inntil videre er det business as usual for Siemens. Vi har nettopp lansert 75-serien, og den første 3G-mobilen kommer på markedet mot slutten av oktober, sier Tufte.

BenQ
BenQ er i Norge mest kjent for PC-skjermer og DVD-brennere, men det taiwanske elektronikkselskapet har også flere mobiltelefoner på samvittigheten. To av modellene har BenQ gitt ut under eget merkenavn, mens andre er produsert for selskaper som Nokia og Motorola.

Den mest spesielle av de to BenQ-mobilene er P30, som er en mobiltelefon med stor trykkfølsom skjerm og Symbian UIQ, samme operativsystem og plattform som på Sony Ericssons toppmodell P910.

- Når vi ser på konkurrenter som har omstrukturert så har jo det gått bra, og det har vi stor tro på at det skal gjøre for oss også, sier Tufte.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen