BenQ dropper Symbian?

Nettstedet MSmobiles.com satt i går ut ryktet om at Siemens ikke kommer til å lansere flere Symbian OS-baserte telefoner. Dette skal en representant for BenQ Mobile ha uttalt under en pressekonferanse på tirsdag, i følge nettstedet. Det nye satsingsområdet for BenQ-Siemens skal i følge MSmobiles.com være Windows-baserte smarttelefoner.

- Vi har hørt om saken, men vi vet ikke hvem som har sagt dette, sier Stian Andresen i BenQ til Amobil. Han er ikke kjent med at BenQ-Siemens skal kutte ut Symbian OS.

- Dette er ikke uttalt offisielt ennå, så i utgangspunktet avviser vi ikke at vi skal fortsette med Symbian-produkter. Det er ikke usannsynlig at det kommer en ny BenQ-Siemens-modell basert på Symbian, men om det skjer og eventuelt når, vet vi ikke.

Fra før av har Siemens sluppet noen Windows-baserte PDA-er, blant andre SX66. Siden BenQ nå styrer Siemens-skuta, skal BenQ lansere en del av sine egne modeller under Siemens-navnet. Blant disse finner vi en Windows-basert smarttelefon som tidligere har vært solgt som BenQ P50. Denne skal nå ut på det europeiske markedet under navnet Siemens P50.

BenQ har også produsert Symbian-baserte telefoner, som BenQ P30. Andresen sier at det ikke er usannsynlig at også denne kan dukke opp under Siemens-navnet. - Men dette vet vi ikke sikkert ennå.

Han sier at BenQ-Siemens nå fremover vil satse på Windows Mobile. - Siden vi slipper P50, vil nok en del av fokuset være på Windows-baserte telefoner, men vi avviser ingen operativsystemer. Blant annet kan det bli aktuelt å se på Linux i fremtiden. Siemens SXG75 som vi slipper nå snart, er basert på Linux, sier Andresen.

Dermed er det fortsatt usikkert om SX1 (bildet) ble den først og siste Symbian-modellen Siemens produserte. SX1 ble sluppet med Nokias brukergrensesnitt Series 60 i begynnelsen av 2003. Etter dette har ikke Siemens lansert nye Symbian-baserte telefoner.

BenQ tok forøvrig over Siemens Mobiles eierandeler i Symbian da de kjøpte selskapet. Det tysk-taiwanske selskapet eier i dag 8,4 prosent av Symbian, mens den største eierandelen tilhører Nokia, som eier 47,9 prosent av konsortiet.

(Kilder: MSmobiles.com, ClubSiemens.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen