BenQ dropper Siemens

BenQ dropper Siemens

Foreløpig gjelder konkursen bare den tyske datteren, men også andre døtre blant annet i Brasil "vurderer nå sin finansielle posisjon", som det står i pressemeldingen.

Det er BenQs virksomhet i Munchen, Bocholt og Kamp-Lintfort som berøres av dette styrevedtaket, men BenQ sier de vil fortsette med sitt merkenavn i utvalgte markeder for å utnytte innsatsen i forskning og utvikling og kapasiteten i fabrikker i Asia.

Hva dette vil ha å si for de som allerede eier en Siemens eller BenQ-Siemens mobiltelefon er det for tidlig å si.

Uungåelig
- Siden oktober 2005 har vi investert store beløp og ressurser i vår tyske mobil-operasjon. Vi har jobbet sammen med våre tyske kolleger fra starten og har passert en rekke milepæler. Til tross for framgangen som er oppnådd for å redusere kostnader, har økende tap gjort denne veldig smertefulle avgjørelsen uunngåelig, sier K. Y. Lee, styreformann i BenQ.

BenQ understerker at "justeringene i sin mobiloperasjon" ikke vil endre selskapets dedikasjon overfor sin rolle som produsent.

BenQ Siemens leverte 7,25 millioner mobiltelefoner andre kvartal, opp fra 7 millioner i første kvartal, ifølge di.se. Det ga selskapet en markedsandel på 3,2 prosent. Til sammenlikning har svensk-japanske Sony Ericsson drøyt 6 prosent av markedet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen