BenQ-Siemens satser trådløst

BenQ-Siemens lanserte lanserte ikke bare tre nye telefoner i går, men viste også frem nytt trådløst tilbehør for musikktelefoner.

Høyttaler for stranden
De fleste mobiltelefoner i dag har en egen høyttaler, men denne er som oftest av dårlig kvalitet. BenQ-Siemens nye minianlegg, IMS-100, er ment å bøte på nettopp det, siden stadig flere velger å bruke mobiltelefonen som mp3-spiller.

IMS-100 kan drives både med batterier og med kabel, slik at du kan ta det med på stranden om det trengs. Med to høyttalere og en forsterket bass, skal lyden, ifølge BenQ-Siemens selv, være på høyde med den du får med et vanlig anlegg. Og det til tross for at IMS-100 er langt mindre enn de fleste mikroanlegg.

Det som skiller IMS-100 fra en rekke andre anlegg er at du kan koble anlegget til mobiltelefonen eller mp3-spilleren både via kabel, og trådløst via blåtann. Siden anlegget har blåtannstøtte med A2DP-profil, kan du spille musikk trådløst fra telefonen i opptil 10 meters radius fra anlegget.

Skulle du ha en mp3-spiller eller telefon uten støtte for blåtann, er det fullt mulig å koble den til anlegget via vanlig 3,5 mm minijack-kabel. Anlegget kan også brukes som høyttaler for konferansesamtaler.

IMS-100 skal komme i butikkene nå i august. Prisen avhenger av hvilket land anlegget selges i, så det blir dermed opp til den norske avdelingen til BenQ-Siemens å avgjøre hva anlegget vil koste her til lands.

Ha musikken på øret
Tilbehør nummer to opp av hatten igår var HHB-180, som er et trådløst stereohodesett for musikkbruk. Med størrelsesmål på 6 x 2,1 x 1,2 cm og en vekt på 35 gram er det ikke store hodesettet, A2DP-støtte til tross.

Det praktiske med HHB-180 er at du slipper å måtte ta opp telefonen for å skifte sang eller styre musikken. På jakkeklemmen sitter det nemlig en rekke snarveisknapper som lar deg styre musikken rett fra hodesettet.

Skulle du foretrekke å ikke bruke blåtannfunksjonen på HHB-180, kan hodesettet også motta musikk via vanlig 3,5 mm minijack-kabel.

BenQ-Siemens har ikke oppgitt noen batterilevetid verken for IMS-100 eller HHB-180.

HHB-180 skal være tilgjengelig i butikkene allerede nå, uten at utsalgspris er kjent.

(Kilder: BenQ-Siemens)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen