Test

BenQ-Siemens S88

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,9 x 4,7 x 1,6 cm
Vekt: 105 gram
Form: Klassisk

Snarveistaster: Volum, kamera,
video/kamera-modus

Kamera: Ja, på baksiden
Uttak: BenQ propretiær standard
Eksternt antenneuttak:
Nei

Prisklasse: 2000-2500 kroner(klasse D)

Slik vurderer vi

Mens det nye BenQ-Siemens så langt kun har vist frem telefoner Siemens selv har hatt klare på samlebåndet, er tiden nå moden for den første telefonen utviklet av BenQ selv.

S88 er ingen original telefon, og har mange likhetstrekk med telefoner som Sony Ericsson K750i og Siemens egen S75. Vi vil si at BenQ har lykkes med designet. S88 ser svært lekker ut, og designet burde appelere til mange.

Selv om S88 stort sett består av hardplast, gir den en sterk følelse av eksklusivitet. Det er ikke snakk om noen utfordrer til Nokias luksus-modell 8800, men sammenlignet med Sony Ericsson K750i stikker S88 av med det lengste strået.

Hva som forårsaker kvalitetspreget er vanskelig å si, men vi antar en kombinasjon av vekten på 105 gram, glansete taster og visse innslag av metall er med på å gi S88 en sofistikert sjarm.

Praktisk også
Det gode med S88 er at designet ikke bare tar seg godt ut, men også fungerer bra i hverdagen. Med avrundete hjørner, en kompakt form og ingen utstikkende deler passer telefonen i både hånd og lomme. S88 er relativt liten, med en høyde på vel 10 cm og en bredde på 4,7 cm. Tykkelsen på 1,7 cm er akkurat innenfor det vi vil betegne som lommevennlig.

I tillegg virker BenQ å ha hatt det praktiske i sentrum når de designet de forskjellige uttakene på telefonen. Minneporten, som sitter på undersiden av telefonen, beskyttes av et eget deksel. Det samme gjelder for håndfriuttaket på høyre side av telefonen. Det eneste stedet vann og støv kan trenge inn er dermed ladeuttaket på undersiden, og høyttaleren på baksiden av telefonen.

Talltastene til S88 fungerer overraskende bra. Selv om de er små, er de behagelige å bruke og gir god motstand.

Styrepinnen er, i motsetning til tastene, en eneste stor skuffelse. Den blanke gummiflaten på toppen minner svært om de på mareritt-telefonen ST55, som hjemsøkte og plaget mobilbrukere for noen år tilbake. Problemet er at tommelen sklir på gummiflaten, og dermed glipper i det du skal foreta et valg. Det blir svært irriterende i lengden.

Men, bortsett fra en trøblete styrepinne, så er S88 en stor designsuksess. Gode tall- og menytaster, praktiske løsninger og et noe eksklusivt preg gjør at tommelen vår går opp for S88.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: OLED, 262 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
Fysisk størrelse: 1,9 tommer

OS: BenQ propreitært
Meny: Liste, rutenett eller faner
Tekst: T9, vanlig skrivemåte

Firmware: v1.25

Slik vurderer vi

Første med OLED
Mens de fleste av dagens telefoner benytter TFT-teknologi, har BenQ-Siemens valgt å bruke OLED-skjerm i S88.

OLED, som står for Organic LED, er ment å være langt mer energivennlig enn dagens TFT-skjermer. For mens TFT-skjermer bruker bakgrunnsbelysning for å fremheve fargene, er hver piksel i OLED-skjermen selvbelyst, og bakgrunnsbelysning blir overflødig. I tillegg er OLED-skjermer mindre og en tanke billigere enn TFT-varianten.

S88 er den første telefonen hit til lands som benytter OLED-teknologi i hovedskjermen. Og vi kan forstå hvorfor S88 er alene om det. Her har nemlig det meste gått galt. Hvitfargen er nærmest rosa, og fargene bærer generelt sett et preg av for mye magenta i seg. Dessuten er skjermen lite lyssterk, og du skygge for med hånden for å kunne lese meldinger på solrike dager.

Oppløsningen er det lite å si på - den holder til enklere formål som bildesøking, spilling og til nøds videotitting. Detaljrike bilder har den dessverre problemer med ettersom oppløsningen ikke klarer å få disse godt nok frem. Dessuten blir fargebalansen i bildene såpass ulik virkeligheten at du heller vil foretrekke å se dem på PC-skjermen eller TV-en.


(Klikk for større bilde)

Trege menyer
Det største problemet med bildetitting og annet er imidlertid ikke skjermen i S88, men at telefonen er grisetreg. Det er svært lenge siden vi var ute for en telefon så treg som S88.

Skal du se gjennom bildealbumet må du belage deg på en 5 sekunders venting på at et bilde skal laste, og det er på oversikten. Å kjøre lysbildeshow blir ren tålmodighetstrening i seg selv, og burde ikke anbefales den med kort lunte og lav irritasjonsterskel.

Problemet merkes imidlertid godt også i menyene. Å bla gjennom hovedmenyen bruker å gå greit, men så snart du beveger deg nedover i undermenyen virker prosessoren å gå i første gir med håndbrekket på.

Og om vi så ser bort fra tregheten, er det fremdeles alt for mye som skurrer med menyene til S88. BenQ-Siemens har tydeligvis byttet ut menyene fra Siemens med BenQs egen, noe vi mener var en tabbeavgjørelse av de sjeldne.

Mens Siemens menyer vanligvis bruker å være lettfattelige, oversiktlige og stilrene er menyene på S88 den totale motsetning. Her er det mest mulig unødvendige detaljer, animasjoner og glorete pastellfarger som gjelder, ikke rent ulikt det vi kjenner fra Samsung og LG. Om det faller i smak eller ikke, menyene er i tillegg komplett ulogiske, dårlig oversatt og bærer preg av hastverksarbeid.

Ett av få lyspunkt er at S88 har T9-ordbok, og dermed et skriveoppsett som de fleste forstår noenlunde. Problemet er at BenQ-Siemens har gjort en rekke endringer fra tidligere Siemens-telefoner også her, som å endre tast for mellomrom og punktum, samt å fjerne automatisk stor bokstav etter punktum i noen tilfeller. Dessuten henger telefonen såpass mye igjen at også det å skrive en enkel melding blir en hard prøvelse for utålmodige mennesker.

Kort fortalt; er du ute etter en telefon med brukervennlige menyer, som er kjapp og som har en skjerm med naturtro fargebalanse så vil S88 være århundrets bomkjøp.

Benq-Siemens S88 med abonnement

Benq-Siemens S88

Benq-Siemens S88 med abonnement   Les mer »

Benq-Siemens S88   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen