Test

BenQ-Siemens S68

Design og byggekvalitet - 

Det er en uskrevet regel i mobilmarkedet i dag at jo tynnere en telefon er, jo mer populær vil den bli. Selskaper som Samsung, LG og VK Mobile har hevet seg på denne bølgen, som startet med Motorolas Razr V3, og stadig flere følger etter. Men i vrimmelen av løvtynne, svarte blåkopier av Razr V3, så er det vanskelig å finne telefoner som skiller seg ut. BenQ-Siemens S68 er ett av få unntak.

Ikledd børstet aliminiumsoverflate, rette linjer og hard gummi fremstår S68 mer som en eksklusiv profftelefon enn den lavpristelefonen den faktisk er. Mens fronten glinser i sølvaktig metall, består bakdekselet av gummi. Bakdekselet er det eneste du kan fjerne på telefonen, noe som sørger for at du slipper knirking og ulyder fra telefonen. Uansett hvor du måtte trykke eller presse vil du merke at S68 er sammensveiset og uten tegn til dårlig konstruksjon.

Med en pris langt under 1500 kroner prises S68 aggresivt i et segment der de fleste konkurrentene kommer i billigplast og ligner mest på badeender. I tillegg virker telefonen langt mer slitesterk og mye mer solid enn det de fleste gjennomsnittstelefoner er. Vi minnes vagt Siemens S40, som i sin tid også hadde akkurat de samme egenskapene; solid og eksklusiv ikledd børstet metall.

Å ha S68 i bukselommen byr på få problemer. Telefonen er ikke mer enn 1,3 cm tykk, og merkes knapt på innsiden av lommen. Vekten på 78 gram kan heller ikke regnes som noen forhindring. Da er det heller høyden som blir en utfordring. 10,7 cm er noe i overkant av normalhøyden til en vanlig telefon, og gjør at S68 stikker seg ut fra fra både lommer og mobilvesker.

Men høyden til tross, S68 er utvilsomt en liten gudegave til dem som setter pris på små telefoner. S68 er ikke spesielt liten av seg, men er både lett og tynn, noe som burde appellere til mange.

Gode taster som oser av penger
Taster bruker som oftest å være laget av plastikk, selv på designtelefoner som Nokia 8800. Tastene på S68 er derimot laget av metall og er dermed ekstra behagelig å trykke på, noe som er svært viktig om du skal sende en epost eller skrive en melding.

Vi liker tastene og piltasten på S68 svært godt. En av grunnene til det er som sagt at BenQ Mobile har vært smarte i materialvalget. Men en vel så viktig grunn er at det er stor avstand mellom tastene. En ytterligere grunn er at tastene ikke er hengslete eller løse. Når du trykker ned en tast hører du et lite knepp. Denne lyden kan kanskje bli irriterende i lengden, men er samtidig praktisk som bekreftelse på at telefonen faktisk har reagert på tastetrykket.

Utover det er det lite å si om designet og utformingen på S68. Ettersom telefonen verken har kamera, plass til minnekort eller et overveldende antall snarveisknapper, fremstår designet som svært stilrent og simplistisk. Perfekt for deg som setter pris på det enkle. Gode taster, eksklusiv materialbruk og god byggekvalitet er ingredienser som faller i smak.

Benq-Siemens S68 med abonnement

Benq-Siemens S68

Benq-Siemens S68 med abonnement   Les mer »

Benq-Siemens S68   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen