BenQ-Siemens EL71

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9 x 4,6 x 1,7 cm
Vekt: 94 gram
Form: Skyvbar
Skjerm: To tommer
Snarveistaster: Volum, mp3-spiller, kamera, hurtigoppringing
Kamera: Ja
Uttak: Benq-Siemens
Pris: ca. 2000 kroner (klasse C)

Slik vurderer vi

Ingen kan beskylde BenQ-Siemens for å lage stygge mobiltelefoner. EL71 er en av de mest stilfulle skyvetelefonene på lenge, med materialer i børstet aluminium og magnesium .

Størrelsen på 9 x 4,6 x 1,7 cm legger ingen hindringer for at telefonen glir lett ned i bukselommen, og vekten på 94 gram er også helt kurant.

EL71 er helt fri for både knirkelyder og slingrete deler, og du er aldri i nærheten av å føle at du har en billig plastklump i henden

Telefonens taster er en smule harde, slik at du må legge mer trykk på dem enn på de fleste andre telefoner. Selv om dette er en tilvenningssak bør du likevel prøve ut telefonen i butikken før du kjøper den, særlig om du er ivrig på SMS-fronten.

Alternativ tekst mangler
(Alle foto: Marius S. Eltervåg)

Praktiske snarveistaster
EL71 har egne snarveistaster for musikkavspilleren rett under piletasten, slik at du raskt og enkelt kan sette på musikk mens du er på farten. Kameraet starter du også lett, ved hjelp av en egen tast på høyresiden av telefonen. På motsatt side finner du volumtaster, noe som er praktisk når du må justere lyden mens du er i en samtale.

Ellers fungerer alle nummertastene også som snarveier til forskjellige funksjoner. Når du trykker ned en nummertast står det på skjermen hvilken funksjon som starter dersom du holder tasten nede, slik at du ikke trenger å lære dette utenat. Praktisk.

Kameralinsen ligger godt innsenket i telefonen, slik at du ikke trenger bekymre deg for å skrape den opp. Under linsen er det et lite speil som gjør det lettere å ta selvportrett.

Designmessig er det lite å utsette på EL71, som både har gode løsninger, en grei størrelse og gir en bra kvalitetsfølelse.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 250 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
OS: Benq Siemens eget
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: v2.6

Slik vurderer vi

Skarp skjerm
Skjermen til EL71 er av typen TFT, og har en oppløsning på 240 x 320 punkter. Fargedybden er på 262 000 farger.

Skjermen har et skarpt og fint bilde, og fungerer bra til å vise både videoklipp og bilder. Når solen titter frem får du raskt problemer med å se hva som står på skjermen, men dette gjelder forsåvidt de aller fleste telefoner på markedet.

Menyene i EL71 er både responsive og pene å se på. Hovedmenyen består av 12 animerte ikoner. Under hvert av disse skjuler det seg en tekstbasert liste, noe som er en vanlig løsning.

Menyene er både oversiktlige og logiske, så du vil nok ikke bruke særlig lang tid på å sette deg inn i hvor du finner de forskjellige telefonfunksjonene.

Last ned: MPEG (13 MB, MPG, 300x225), original (17 MB, MOV, 640x480)
Vis i fullskjerm

Benq-Siemens EL71 med abonnement

Benq-Siemens EL71

Benq-Siemens EL71 med abonnement

Benq-Siemens EL71

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen