BenQ med velutstyrt IPS-skjerm
(Bilde: BenQ / Shutterstock)

BenQ med velutstyrt IPS-skjerm

Kan friste med blant annet 10-bits farger.

Stadig flere PC-skjermer med 4K UHD-oppløsning finner veien i butikkhyllene. BenQ er en av produsentene som nå utvider sin portefølje med en ny høyoppløst dataskjerm, og byr samtidig på et etterlengtet grensesnitt, melder Flatpanels.

Den nye modellen fra selskapet har nemlig fått rikelig med tilkoblingsmuligheter, hvor du blant annet kan bruke den nyeste versjonen av HDMI-grensesnittet. Samtidig er også den nyeste versjonen av DisplayPort på plass. 

Gir deg 10-bits fargedybde

Det at den nye skjermen har HDMI 2.0, betyr at den kan brukes mot en rekke, kommende avspillere som gir deg 4K-oppløsningen. Til forskjell fra den eldre utgaven av HDMI-grensesnittet, kan den nye utgaven overføre bilder med en frekvens på 60 bilder i sekundet. Denne bildefrekvensen får du også dersom du heller sverger til DisplayPort.

Den nye skjermen har fått typebetegnelsen BL2711U, og kan vise deg maksimalt 3840 x 2160 piksler på den 27-tommer store skjermen. BenQ sikter seg blant annet inn på folk som liker å redigere bilder, fordi IPS-panelet som brukes gir en fargedybde på 10 bit. 

Likevel har den sine begrensninger når det kommer til farger. Det opplyses nemlig at skjermen er begrenset til sRGB, og de mest erfarne bildeentusiastene vil neppe synes det er tilstrekkelig, og heller gå for en skjerm som leverer AdobeRGB. Utover det byr BL2711U på en flimmerfri bakgrunnsbelysning, en funksjon som skal gi mindre slitne øyne ved lengre bruk. 

Ikke myntet på eldre maskiner

Har du en datamaskin med en eldre versjon av for eksempel Windows eller OS X, vil du fort få deg en aha-opplevelse når du kobler til denne skjermen. Setter du oppløsningen til 4K vil nemlig ikoner og andre detaljer blir knøttsmå. 

Har du Windows 8.1 eller nyeste versjonen av OS X, finnes det muligheter for å kompensere slik at blant annet ikonene beholder en leselig størrelse, selv om bakgrunnen er sylskarp. 

Skjermen har en mat, sort ramme, og det følger med en fot som både kan vippes og dreies. 

Det er ikke kjent om denne skjermen kommer i salg her på berget, og prisen er fortsatt i det blå. Likevel kan du klikke på lenken nedenfor så sender vi deg en e-post så fort produktet er å finne i butikkhyllene, og ikke minst hvem som gir deg den beste prisen. 

Er du heller på jakt etter en rendyrket spillskjerm finnes det gode alternativer:
Les hele testen av Asus ROG Swift PG278Q her »

(Kilde: Flatpanels)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen