BenQ-kameraer med Pentax-optikk

Kameraer fra BenQ har hittil ikke vært forbundet med enestående kvaliteter, bortsett fra en meget lav pris, mens det har vært knapt med hurtighet og bildekvalitet. Det med bildekvaliteten vil de nå forsøke å rette opp ved å bruke optikk fra Pentax.

Fordelene ved Pentax’SMC (Super Multi Coating)-optikk, skal være at systemet forhindrer linsereflekser, som er et alminnelig problem på kompakte digitalkameraer. Dessuten skal den nye optikken også gi klarere bilder med bedre kontrast.

I tillegg framhever BenQ i pressemeldingen sin, noen av deres egne teknologier, som skal gi lite bildestøy, en levende fargegjengivelse samt forbedret batterikapasitet.

Når vi kikker på det eneste BenQ-kameraet vi har i produktguiden vår, er det ting som tyder på at lite bildestøy virkelig vil være en nyhet fra BenQ. Det dreier seg om BenQ DC E53+. Dette kameraet har 200 som høyeste ISO-verdi, mens normalen i dag er 400. Når et kamera kun har ISO 200 som høyeste lysfølsomhet, pleier det å være en sikker indikasjon på at det er mye bildestøy. Dette underbygges også av en test av dette kameraet, foretatt av dinside.no, hvor det framgår at dette kameraet kun kan produsere gode bilder med lite støy i god belysning. Link til denne testen finner du i produktguiden.

Den levende fragegjengivelsen BenQ lover, tyder mest av alt på at de på nye BenQ-kameraer får det man før i tiden kalte Kodak-colours – altså før kodak begynte å skru ned fargene litt. Det vil si at man formodentlig vil oppnå levende fargegjengivelsen ved å øke fargemetningen i den interne bildebehandlingen som foregår i alle digitalkameraer. Det bør bety at man får noen gode, forbrukervennlige farger, som gjør at bildene vil se bra ut, rett fra kameraet, uten ytterligere bildebehandling.

Den forbedrete batterikapasiteten skal oppnås gjennom en batteriregulerende chip. I følge testen av BenQ DC E53+, på dinside.no, var batterikvaliteten kun middels, så det lover jo godt at BenQ setter inn litt ressurser her.

Det skal bli spennende å se om de to nye BenQ-kameraene vil kunne relansere BenQ som en seriøs kameraprodusent, som har annet å tilby enn langsomme billigkameraer med dårlig bildekvalitet.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

Les mer i den engelske pressemeldingen på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen