BenQ GW2760HS forsøker å fjerne problemet med flimmer på PC-skjermen.
BenQ GW2760HS forsøker å fjerne problemet med flimmer på PC-skjermen. (Bilde: BenQ)

BenQ frister med en ny og flimmerfri skjerm

Unngå hodepine med denne 27-tommeren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Flimring på PC-skjermen er ikke akkurat noe å trakte etter, men det er dessverre noe man må regne med på en del LED-LCD-skjermer. Man trenger imidlertid ikke å bli utsatt for det ofte hodepineforårsakende flimmeret, og det vil taiwanske BenQ vise med sitt nyeste innslag.

Nylig lanserte japanske Eizo den første skjermen som ikke benytter seg av såkalt PWM (pulse width modulation), et fenomen som nettsiden FlatpanelsDK har skrevet en forklarende artikkel om.

Nå kaster altså BenQ seg med i kampen mot flimmer og unødvendig belastning av øynene, og resultatet er den 27 tommer store skjermen GW2760HS. Denne nye skjermen må ikke forvirres med GW2760HM, som ikke er flimmerfri.

For storforbrukerne

BenQ GW2760HS.
BenQ GW2760HS.Foto: BenQ

GW2760HS benytter seg av et VA-panel med LED-bakbelysning. I motsetning til mange andre LED-LCD-skjermer, tar ikke BenQ-skjermen i bruk den nevnte PWM-metoden, som er en effektiv måte å kontrollere lyset i en skjerm på.

Mangelen på denne teknikker betyr at GW2760HS ikke har flimmer, og BenQ hevder at skjermen fremdeles fungerer på stort sett alle lysstyrkenivåer uten problemer.

PC-skjermen er med andre ord rettet mot brukere som sitter foran den flere timer om dagen, og teknologien skal i tillegg være på vei til andre duppeditter vi liker å tilbringe mange timer med – som smarttelefoner og nettbrett.

Kommer neste måned

Ved siden av de flimmerfrie egenskapene, kan GW2760HS ellers tilby en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, en responstid på 4 ms grå-til-grå, og en forholdsvis slank ramme med 11,5 mm tykkelse.

Blant tilkoblingsmulighetene finner vi DVI, HDMI og D-SUB (VGA), samt to innebygde 1-wattshøyttalere og en inngang for hodetelefoner.

BenQ GW2760HS skal dukke opp på markedet i april, men prisen er foreløpig ikke kjent.

Lyst til å bruker flere skjermer samtidig?
Slik spiller du over tre store skjermer »

(Kilder: FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen