BenQ TK800 har 4K, HDR-støtte og liker sport.
BenQ TK800 har 4K, HDR-støtte og liker sport. (Foto: BenQ / Colourbox)

BenQ frir til sportsfantastene med ny 4K HDR-projektor

Og ikke har TK800 så verst pris heller.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Rett før jul kom BenQ på banen med filmfokuserte CineHome W1700 – en 4K-projektor med HDR som ikke både kostet skjorta og halve bunaden.

Nå kommer en tilsvarende priset modell rettet mot de mer sportsinteresserte: BenQ TK800. Her skrytes det av en lysstyrke på 3000 ANSI-lumen, samt «Football- og Sport-bildemoduser» som ifølge selskapet forvandler «din sofa til den beste plassen på stadion».

I mer teknisk språk snakker vi her om en projektor med 4K-oppløsning. Altså kan den putte 8,3 millioner piksler på veggen eller lerretet ditt – om enn gjennom såkalt «XPR pikselsvitsjende» teknologi der fire ganger Full HD (1920 x 1080 piksler) brukes for å oppnå dette resultatet.

TK800 benytter seg i tillegg av DLP-teknologi som skal være uten fargedegradering og dekker 92 prosent av Rec. 709-fargerommet. Lampens levetid er på opptil 10 000 timer i økonomimodus.

Av tilkoblingsmuligheter og porter finner vi 1x HDMI 2.0 (HDCP 2.2), 1x HDMI 1.4a (HDCP 1.4), VGA, 3,5-mm lyd inn/ut, 12 V trigger og USB-A. Foto: BenQ

Videre har den «projektoroptimalisert» HDR som inkluderer støtte for HDR 10-materiale, mens 3000 ANSI-lumen skal by på et kontrastforhold på 10 000.

I tillegg fører kort projeksjonavstand (short throw) til at den ikke skal være spesielt vanskelig å plassere. Den kan vise et 100 tommer stort bilde på 3,25 meters avstand og har 1,2x zoom for den som skulle trenge dette.

Sikter mot VM?

  Foto: BenQ

Så var det disse predefinerte sportmodusene da, som skal by på «naturtro og kontrastrik fargegjengivelse, samt ekstra flytende håndtering av raske bevegelser». Hvor godt dette faktisk fungerer i praksis vites ikke i skrivende stund, men det er ingen tvil om at det er et marked for slikt.

BenQ passer også på å nevne at fotball-VM for første gang skal sendes i 4K når det sparkes i gang senere i år.

Den nye projektoren skal bli tilgjengelig på det norske markedet fra slutten av mars måned, og har fått en veiledende pris på 14 499 kroner.

Ser du etter noe rimeligere?
Samletest: Projektorer under 10 000 kroner >>>

(Kilde: Pressemelding)

(Foto: BenQ)
(Foto: BenQ)
(Foto: BenQ)
(Foto: BenQ)
  (Foto: BenQ)
(Foto: BenQ)
(Foto: BenQ)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen