Test

Beloved be the ones who sit down

Lost in Rhone (LIR) ble dannet i 2003, men etter to år i bransjen var de fremdeles et relativt ukjent belgisk undergrunnsband. Frem til debutplaten ble sluppet sist uke. LIR satser på å ha de moro, og ønsker å spille på så mange steder som mulig. De tar ikke utgivelsen for alvorlig, og er langt i fra selvfokuserte slik mange såkalte "EMO-band" blir stemplet som.

Rolig start

Plata åpner ganske rolig, og gir fra starten av et inntrykk av å være særdeles god sovemusikk. Den rolige introduksjonen går fort over i et solid akkompagnement av heavy-gitarer og solid tromming, som straks retter opp førsteinntrykket. I det vokalen dukker opp, får man assosiasjoner til post-punk og grunge-fabrikat. Her er det ingen gitarvirtousitet og den melodiøse presentasjonen er ganske direkte uten pompøse eller progressive vendinger.

Alternativ tekst mangler

Det rolige vokalarbeidet blir vekselvis erstattet av en myk form for skriking et kort stykke ut i platen. Noe som vitner om at dette faktisk er en metallplate fra et hardcore band. Kategorisk kan det i beste fall plasseres under sjangeren "Punk Metal", men LIR viser et mye bredere repertoar om man ser helhetlig på det. Låtene kommer etter hverandre som perler på en snor.

Først og fremst et liveband

LIR er først og fremst kjent for å være et solid liveband som stadig overrasker publikum med vendinger i fremførelsene av kjente låter. Det bør dog ikke skremme noen fra å ta en lytt på deres første studioplate. Dette er en gruppe som tydeligvis behersker studio like godt som scenen, selvsagt med god hjelp fra produsentene. Det er de langt i fra alene om, da de fleste store band får mer hjelp i studio enn publikum generelt sett er klar over, for det holder ikke å bare være gode på instrumenter. Det kreves dyktige og erfarne mennesker til å klippe og lime sammen alle stykkene slik at produksjonen låter bra. Dette albumet er et prakteksemplar på at akkurat dette. Her er produksjonen fri for feil.

Alle låtene er på mellom tre og fire minutter lange. Her finner man ikke tegn til et tema-album, og mye av materialet er skrevet i løpet av hele bandperioden. Fans vil kjenne igjen mange låter fra foregående konserter, noe som kanskje betyr at albumet i seg selv ikke vil stå som en milepæl i historien. Albumet fungerer derfor som en fin introduksjon til bandet og vi vil helt sikkert finne flere album av disse folkene i hyllene i fremtiden.

Konklusjon

"Beloved be the ones" er en plate som passer for de som elsker musikk av punk og nærliggende sjangrer. Fans av band som "Deftones", "Korn", "Tool" og "Creed" kan lett bli glad "Lost in Rhone", og albumet er en kjærkommen venn i enhver ungdomshylle. De leverer en rekke gode låter, og er nyskapende nok til at det fort blir interessant for nysgjerrige lyttere.

Lost in Rhone Beloved be the ones who sit down   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen