Belastet 20 000 kroner for mye for Lion

Uheldig bruker måtte betale for 122 eksemplarer da han trykket på "kjøp"

Apple kunne stolt fortelle brukerne sine i forrige uke at deres nyeste operativsystem, Mac OS X Lion, ville kunne lastes direkte ned fra dere onlinebutikk Mac App Store.

Nå rapporterer flere kunder om skyhøye regninger på opp til 20 000 kroner fra Apple, selv om operativsystemet egentlig bare skal koste 209 kr.

Betalte for 122 eksemplarer

Feilen skal kun ha påvirket kunder som har en Paypal-konto tilknyttet Mac App Store, og prøvd å kjøpe operativsystemet online. Hvem som bør få skylden er imidlertid ikke så lett å vite, skal vi tro noen av de sinte kundene.

- Apple skylder på PayPal, PayPal skylder på Apple. Begge hevder de etterforsker saken, mens jeg må være blakk i tre dager, forteller én av kundene.

Den verste overskridelsen skal ha skjedd den ene brukeren som fikk en regning på nesten 4000 dollar, omtrent 20 500 kroner, da han ble belastet for 122 eksemplarer av operativsystemet.

- Treg respons

Nå klager mange på dårlig behandling fra både Apple og PayPal, og treg respons på problemet.

- Jeg har snakket med PayPal, og selv om de har fått pengene tilbake fra Apple og jeg kan se de ligge på PayPal-kontoen min, vil de ikke betale den tilbake før de får det fulle beløpet fra bankkontoen min, skriver én av brukerne.

Vær forsiktig

Apple bekrefter at dette er et kjent problem for dem, og at de jobber med å fikse problemet. I mellomtiden kan det være greit for deg med PayPal-konto tilknyttet Mac App Store å avvente situasjonen litt.

For resten av dere er operativsystemet fortsatt tilgjengelig i onlinebutikken til Apple, og går som hakka møkk. Allerede den første dagen operativsystemet var tilgjengelig solgte de over én million eksemplarer.

(Kilde: Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen