Bekymret for mormor?

Det blir stadig flere pensjonister her i verden. Men det er ikke alltid barn og barnebarn har tid til å besøke sine aldrende slektninger. Derfor finnes produkter som blåtann-klokka ExmoCare.

Denne klokka skal hjelpe til med å holde et overblikk over mormor, både når det gjelder hva hun gjør og hvordan hun har det, enten det gjelder psyken eller fysikken.

Må ha PC hjemme
Klokka til ExmoCare kommuniserer via blåtann. For å kunne bruke den, må mormor ha en PC med støtte for blåtann hjemme hos seg. I følge ExmoCare selv, skal utstyret fungere helt til brukeren beveger seg mer enn 300 meter fra PC-en sin.

Når mormor går med klokka på armen, måles alt fra blodtrykk og hjerterytme til ti forskjellige følelser, gjennom huden. Hver halvtime lager klokken en rapport, som sendes til PC-en. Pårørende kan velge om de vil ha rapporten tilsendt som for eksempel SMS, eller via lynmelding på PC-en.

Hvis klokken skulle oppdage noe utenom det vanlige, som for eksempel stigende blodtrykk eller bekymring, vil de pårørende bli varslet øyeblikkelig.

Du kan også velge å få ekstra bilutstyr til ExmoCare. Dermed kan du holde oversikten over når mormor setter seg inn i bilen, og hvor fort hun kjører. Du vil også få beskjed om hun har sittet i mer enn en halvtime i bilen uten at den er i bevegelse.

Storebror ser deg
Det er ingen tvil om at et produkt som ExmoCare utfordrer manges holdninger til den såkalte Storebror ser deg-mentaliteten. Det er derfor ikke sikkert at alle eldre er like villige til å bruke en slik klokke.

Denne problemstillingen i forhold til ExmoCare vil uansett ikke gjelde her i Norge foreløpig, da den kun selges i USA. Med tanke på prisen er det kanskje like så greit. Skal du ha full pakke, med bilutstyr og det hele, må du ut med $2999, eller nesten 19 000 kroner.

Du kan lese mer om blåtann-klokka på ExmoCares nettsider.

(Kilder: Digi, ExmoCare)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen