Bekymret for IPv6-overgangen

Yahoo er en av aktørene som skal sette i gang med overgang til IPv6 for sin nettside, og det er fryktet at overgangen vil innebære at rundt 1 million brukere vil få problemer med nettsurfing.

Det er tidligere blitt estimert at rundt 0,05 prosent av alle nettbrukere vil få problemer med å få tilgang til enkelte nettsider som støtter både IPv4 og IPv6 (dual-stack modus).

Som følge av disse bekymringene har Yahoo bestemt seg for å delta i den 24 timers lange testen World IPv6 Day onsdag 8. juni. Etter dette har Yahoo planer om å gå over til IPv6 (det vil si for yahoo.com) i fjerde kvartal 2011.

IPv6-eksperter mener problemene kommer til å skyldes feilkonfigurering eller på en annen måte dårlig nettverksutstyr hos hjemmebrukere. Hos bedrifter vil problemene blant annet skyldes feilkonfigurerte brannmurer.

Enkelte brukere har allerede systemer som støtter IPv6, men disse er gjerne konfigurert for en IPv6-klar nettleverandør (mens leverandøren ikke er IPv6-klar), eller at nettleseren foretrekker IPv6. Dermed blir surfing i praksis vanskelig eller umulig.

(Kilde: Networkworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen