Bekymret for barn og Wi-Fi

Det gikk hardt utover trådløse nett på forsiden av den britiske avisen Independent i går. Ikke bare skal Wi-Fi utgjøre en strålingsfare, lærerne går nå ut i protest mot nye nett før forholdene er gransket.

Engadget mener at forsiden kanskje er litt i sterkeste laget til at det foreløpig ikke er utført noen grundige undersøkelser av mulige skadevirkninger.

Kreft og senilitet
Bekymringene avisa tar tak i er velkjente fra tilsvarende debatter om mobilbruk og telefonmaster.

Enkelte forskere The Independent henviser til frykter at Wi-Fi kan føre til både kreft og tidlig senilitet.

Mens man venter på nye undersøkelser, har allerede flere europeiske land begynt å begrense bruken av trådløse nett i klasserommene.

- Det er haugevis av artikler i forskningslitteraturen som viser til uønskede helseeffekter. Vet vi ikke allerede nok til å si ”stopp!”, sier professor Olle Johansson ved Karolinska Institutt i Sverige til avisa.

”Magisk system”
Selv om stadig flere skoler har tatt i bruk trådløse nett i klasserommene, er vel bruken av dette noe som i enda høyere grad gjelder voksne. Trådløse nett har lenge vært dominerende på arbeidsplasser.

35 000 lærere rundt om i Storbritannia skal uansett skrive til utdanningsdepartementet denne uken for å kreve en offisiell undersøkelse.

Så er det bare å håpe at en slik undersøkelse vil gi klarere svar enn det de mange motstridende testene av for eksempel ”mobilbruk og skadelig stråling” har gjort.

At utdanningsdepartementet beskriver Wi-Fi som et ”magisk system” er kanskje ikke et veldig godt utgangspunkt.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen