Bekreftet: Apple låser ned betalingsbrikken sin
(Bilde: Shutterstock/ 192262859)

Bekreftet: Apple låser ned betalingsbrikken sin

iPhones NFC-brikke blir ikke så åpen som konkurrentene sine.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forrige uke lanserte Apple selskapets hittil nyeste smartmobil, iPhone 6. En av de største nyhetene med telefonen var at den endelig fikk støtte for mobilbetaling i form av NFC-implementasjonen Apple Pay.

Mange hadde ventet at Apple skulle ta nettopp dette steget, men der man trodde selskapet skulle hive seg inn og omfavne alle NFC-teknologiens muligheter – som resten av bransjen – tok man grundig feil.

Fjerner funksjoner

Appen Passbook holder kontroll på alle betalingskortene dine. .
Appen Passbook holder kontroll på alle betalingskortene dine.Foto: Apple

Apple fortalte under lanseringen at deres mobile lommebok kunne gjennomføre betalinger ved hjelp av selskapets egen Apple Pay-plattform. Dessverre viser det seg at dette også er alt NFC-, eller betalingsbrikken om du vil, i iPhone 6 kan gjøre.

Der både Samsung, Sony og de andre i Android- og Windows-leieren benytter seg av teknologien for å la kundene sine spille lyd ved å legge mobilen på stereoanlegget så vel som utveksle filer, kontakter eller bilder bare ved å berøre hverandres mobiltelefoner, blir ikke noe av dette mulig med Apple Pay-plattformen. Dette bekrefter Apple til The Verge

Apple Pay i bruk.
Apple Pay i bruk.Foto: Apple

Selv om Apple har sperret for flere av funksjonene NFC-brikken gir, er likevel ikke alt håp ute for fremtidige iPhone-eiere. Apple har nemlig også vært svært konservative med tilgangen til sin sikkerhetsløsning Touch ID tidligere, men med nye iOS 8 åpner de opp så fingeravtrykkleseren kan brukes i et langt større omfang enn før.

Det er derfor ingenting i veien for at Apple vil komme diltende etter med de låste NFC-mulighetene når de mener tiden er mer moden for det, for eksempel i en iOS-oppdatering eller ved neste iPhone-lansering.

Bruk finger'n

Med Apple Pay skal du kunne betale ved å holde mobiltelefonen, eller smartklokken Apple Watch, inntil betalingsterminalen og bruke fingeravtrykket ditt til å verifisere deg med. Betalingskortene dine lagres i appen Passbook.

Foreløpig støtter Apple Pay kreditt- og debetkort fra MasterCard og Visa. Det er foreløpig usikkert når Apple Pay kommer til Norge, men USA er prioritert og der skjer utrullingen først i oktober.

Apple lanserte endelig en betalingsløsning for iPhone:
Slik fungerer Apples mobillommebok »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen