Bekreftet: Apple låser ned betalingsbrikken sin
(Bilde: Shutterstock/ 192262859)

Bekreftet: Apple låser ned betalingsbrikken sin

iPhones NFC-brikke blir ikke så åpen som konkurrentene sine.

Forrige uke lanserte Apple selskapets hittil nyeste smartmobil, iPhone 6. En av de største nyhetene med telefonen var at den endelig fikk støtte for mobilbetaling i form av NFC-implementasjonen Apple Pay.

Mange hadde ventet at Apple skulle ta nettopp dette steget, men der man trodde selskapet skulle hive seg inn og omfavne alle NFC-teknologiens muligheter – som resten av bransjen – tok man grundig feil.

Fjerner funksjoner

Appen Passbook holder kontroll på alle betalingskortene dine. .
Appen Passbook holder kontroll på alle betalingskortene dine.Foto: Apple

Apple fortalte under lanseringen at deres mobile lommebok kunne gjennomføre betalinger ved hjelp av selskapets egen Apple Pay-plattform. Dessverre viser det seg at dette også er alt NFC-, eller betalingsbrikken om du vil, i iPhone 6 kan gjøre.

Der både Samsung, Sony og de andre i Android- og Windows-leieren benytter seg av teknologien for å la kundene sine spille lyd ved å legge mobilen på stereoanlegget så vel som utveksle filer, kontakter eller bilder bare ved å berøre hverandres mobiltelefoner, blir ikke noe av dette mulig med Apple Pay-plattformen. Dette bekrefter Apple til The Verge

Apple Pay i bruk.
Apple Pay i bruk.Foto: Apple

Selv om Apple har sperret for flere av funksjonene NFC-brikken gir, er likevel ikke alt håp ute for fremtidige iPhone-eiere. Apple har nemlig også vært svært konservative med tilgangen til sin sikkerhetsløsning Touch ID tidligere, men med nye iOS 8 åpner de opp så fingeravtrykkleseren kan brukes i et langt større omfang enn før.

Det er derfor ingenting i veien for at Apple vil komme diltende etter med de låste NFC-mulighetene når de mener tiden er mer moden for det, for eksempel i en iOS-oppdatering eller ved neste iPhone-lansering.

Bruk finger'n

Med Apple Pay skal du kunne betale ved å holde mobiltelefonen, eller smartklokken Apple Watch, inntil betalingsterminalen og bruke fingeravtrykket ditt til å verifisere deg med. Betalingskortene dine lagres i appen Passbook.

Foreløpig støtter Apple Pay kreditt- og debetkort fra MasterCard og Visa. Det er foreløpig usikkert når Apple Pay kommer til Norge, men USA er prioritert og der skjer utrullingen først i oktober.

Apple lanserte endelig en betalingsløsning for iPhone:
Slik fungerer Apples mobillommebok »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen