Bekrefter sokkel 939 på Computex


AMDs Athlon 64 FX-prosessor blir den første med sokkel 939

Bordet er dekket for en kamp mellom gigantene om knappe tre uker på Computex Taipei (hovedstaden på Taiwan), nå som flere hovedkortproduser har bekreftet at AMDs nestegenerasjons plattform kommer samtidig med Intels lansering LGA775-prosessorer med nye brikkesett.

De fleste hovedkortprodusentene skal være klare til å vise frem sine nye hovedkort og brikkesett med støtte for AMD64-prosessorene på sokkel 939, samtidig som AMD selv lanserer prosessorer med 939-pins sokkel.

Det er ventet at sokkel 939 blir et vannskille på AMD-plattformen.

Prosessorene på denne sokkelen vil etter alt å dømme være produsert på AMDs nye 90 nanometers-prosess, og hovedkortene med 939-sokkelen vil være de første med PCI Express-varianter for tilleggskort og grafikk. Det er først og fremst store produksjonsfordeler som ligger bak skiftet til den nye sokkelen, ettersom hovedkortprodusentene kan gå over til 4-lags hovedkort istedenfor dagens 6 - som vil gjøre dem langt billigere på sikt.

Dermed oppgraderer både AMD og Intel til "morgendagens teknologi" samtidig, som innebærer bedre forhold for hovedkortprodusentene og rimeligere priser for forbrukerne - og en rekke fordeler med hensyn til ytelse, blant annet takket være PCI Express, Gigabit ethernet, og DDR2 for Intel-brukere. Dog er det klart at DDR2 ikke vil innebære noen ytelsesmessig gevinst før DDR2-667-minne kommer på markedet.

Det er uklart nøyaktig hvilke prosessorer som kommer i sokkel 939-format, men det er klart at førestemann ut blir AMD Athlon 64 FX. Ikke lenge etter vil også andre Athlon 64-modeller følge etter på sokkel 939, som vil eksistere parallellt med sokkel 754 en god stund.

(Kilde: DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen