Bekrefter GeForce 6800 Pro

I går kunne vi rapportere om en mulig "Pro"-utgave av GeForce 6800. Nå har flere av NVIDIAs partnere bekreftet til nettstedet The Inquirer at selskapet faktisk vil komme med et NV40-kort under vignetten GeForce 6800 Pro - som blir en slags blanding av "non ultra" og Ultra-utgavene av kortet.

GeForce 6800 Pro kommer visstnok til å ha en kjernefrekvens på 300 MHz - 50 MHz lavere klokkehastighet enn "non ultra"-versjonen - men får til gjengjeld mye raskere minne. Der "non pro"-versjonen får "vanlig" DDR(1)-minne på 700 "MHz" DDR, kommer Pro-modellen til å få minnfrekvens på effektivt 1 GHz (500 MHz DDR). Det vil antakelig si at kortet blir utstyrt med GDDR3-minne, i likhet med Ultra-versjonen.

Som oppvakte lesere sikkert har lagt merke til, finnes det et veldig godt overklokkingspotensiale i disse spesifikasjonene, og tanken fra NVIDIA sin side kan være nettopp det: Å gjenta suksessen som selskapet fikk med GeForce FX 5900 XT.

Det finnes fortsatt ingen bekreftet informasjon om hvor mange pipelines GeForce 6800 Pro vil få, men vi holder en knapp på 16, ettersom kortet får såpass lav klokkehastighet.

Det snakkes nå om at NVIDIA vil slå inn på samme strategi som gav selskapet rimelig stor suksess med GeForce 4 Ti-serien, som også kom i tre forskjellige grunnversjoner: 4200, 4400 og 4600 (pluss noen "ekstraversjoner" med AGP 8x-støtte). Men det gjenstår å se om "non ultra"-versjonen blir like overklokkingsvennlig som den nesten legendariske GeForce4 Ti4200 var i sin tid.

Forvirringen kommer sikkert ikke til å la vente på seg nå som NVIDIA fortsatt legger opp til å bruke mange ulike modellbetegnelser. Dog hører det med til historien at Pro-utgavene til NVIDIA og ATI faktisk er likt plassert i ytelseskalaen denne gangen - Pro-kortene til begge to henviser til et "litt bedre" kort enn "non pro"-versjonen.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen