Beklager upassende ARM-kritikk

Tidligere denne uken påsto to Intel-ansatte som jobber i lederstillinger at ARM-arkitekturen var for dårlig til å takle dagens standard prosesseringsoppgaver.

Blant uttalelsene ble det spesifikt påstått at dersom noen ønsket å kjøre "internett i sin helhet", så var det x86 som var riktig CPU, ikke ARM.

I tillegg klarte selskapets Pankaj Kedia å fortelle verden at begrensningene med Iphone definitivt hadde sammenheng med ARM-arkitekturen.

I etterkant har Anand Chandrasekher, visepresident for ultramobilitetsavdelingen i Intel, gått ut og beklaget sine kollegers uttalelser. Han innrømmet også at Atom-prosessoren ikke kan måle seg med ARM med tanke på energieffektivitet i en telefon av typen Iphone.

Chandrasekher bekreftet at uttalelsene var fullstendig malplassert og at kollegene absolutt ikke burde ha kommentert verken ARMs eller Apples løsninger på denne måten.

Siden Intel i tillegg innrømmet Atom-prosessorens begrensning sammenlignet med ARM, burde dermed beklagelsen være fullgod.

Talsmenn for ARM bekreftet tidligere denne uken at de ønsker seg inn på nett-PC-markedet og det skal bli spennende og se hvordan disse maskinene vil klare seg i konkurranse med Atom-baserte nett-PC-er.

(Kilde: ZDnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen